Fashion

Stijlvolle outfit nodig? Deze handige accessoire moet je hebben

Stijlvolle outfit nodig? Deze handige accessoire moet je hebben

Wie graag celebs en influencers volgt met een goed gevoel voor mode, ziet regelmatig mooie, stijlvolle outfits voorbijkomen. Misschien denk je: daar is mijn portemonnee toch veel te klein voor? Dat terwijl een stijlvolle outfit niet per se duur hoeft te zijn. Met één kleine, handige (en betaalbare) accessoire creëer je binnen no time een mooie outfit, die perfect is voor dat ene chique diner of een zakelijke borrel.

Stijlvolle outfit: zo creëer je dat

Soms heb je voor een stijlvolle outfit helemaal niet veel nodig. Het zit ‘m vaak in de details. Zo kan de basis van je outfit vrij simpel zijn: blazer, pantalon en pumps in een neutrale kleur. Vervolgens pimp je de outfit een beetje op met accessoires, zoals bijvoorbeeld oorbellen en een sjaal. Nu vonden we op TikTok de perfecte accessoire, die je meteen moet toevoegen aan je stijlvolle outfit.

Sjaalring

Vooral als je dus graag kleine sjaaltjes draagt, dan wil je de sjaalring hebben. Wacht, de wat? Hoogstwaarschijnlijk herken je het wel als je het ziet, dan denk je vast aan je moeder, tante of oma. Het past namelijk goed bij de fashion uit de jaren 50 en 60, toen vrouwen graag sjaaltjes om hun hals droegen. Dat staat hartstikke leuk, maar nog beter met een sjaalring. De sjaalring om je sjaal zorgt voor dat extra stijlvolle tintje bij je outfit! Daarnaast werkt het een stuk beter dan een knoop in je sjaaltje. Zo zit een sjaaltje voortaan nooit meer te strak dankzij de sjaalring, die je makkelijk kan verstellen. We like!

  

sjaalring accessoire sjaal kopen
Genuine 14K Gold Plated Scarf Ring Jewerly Accesories/ Scarf Buckle, Multi designs bij Etsy

Zo stijl je de sjaalring als een pro

Wanneer je een sjaalring draagt, wil je het wel op de juiste manier gebruiken. No worries, het is geen lastige accessoire. Je kunt de sjaalring alleen wel op veel verschillende manieren dragen. Heb je op dit moment geen inspiratie voor je stijlvolle outfit? Laat je dan inspireren door één van deze looks met een sjaalring.

1. Als sieraad voor je sjaaltje

Allereerst heb je de meest gebruikelijke manier, waarbij je de sjaalring als sieraad gebruikt voor je sjaaltje. Je draagt de sjaal dan gewoon om de nek, al kan dit wel op twee manieren. Zo kun je het sjaaltje strak dragen, maar ook iets losser laten hangen. Maak de sjaal telkens vast met de sjaalring, door deze over de uiteindes van je sjaal te schuiven.

2. Als haltertop

Ook in de lente en zomer kun je een sjaal dragen. Al is een dikke, wollen sjaal dan wel te warm natuurlijk. Meestal dragen mensen van die chique, dunne sjaaltjes, die je overigens niet per se als sjaal hoeft te dragen. Zo kun je dankzij de sjaalring een sjaal ook omtoveren in een haltertop. Handig bijvoorbeeld als je op het strand bent en de sjaal deels gebruikt als cape. Moet je vervolgens even naar de winkel? Zet de sjaal dan eerst vast om je hals met de sjaalring en omsluit met de onderkant je borsten, waarna je het op je rug vastknoopt.

3. Als ‘bikini’ top

In plaats van een haltertop kun je ook voor de meer sexy ‘bikini’ top gaan. Ook dit creëer je makkelijk en snel met een sjaal en de sjaalring. Maak de sjaal eerst vast om je hals met de sjaalring. Knoop het daarna op eenzelfde soort manier als bij de haltertop. Zorg nu wel dat de voorkant alleen over je borsten heen valt.

4. Hoofdsjaal à la Parisiennes

Dan hebben we nog de hoofdsjaal, die je vaak voorbij ziet komen bij Parisiennes. Als je ergens inspiratie vandaan moet halen voor je stijlvolle outfit, dan zit je in Parijs altijd goed. Zo'n hoofdsjaal is handig wanneer het onverwachts begint te regenen en je dus geen paraplu meehebt. Knoop in dat geval snel de sjaal om je hoofd en zet het sjaaltje onder je kin vast met de sjaalring. Schuif de losse uiteindes van je sjaal naar achteren en voilà, op naar de Eiffeltoren!

5. In riempje van je jurk

Tot slot heb je hier dan nog een stylingidee voor de sjaalring, waarbij je deze niet gebruikt voor een sjaal. Dat klinkt gek, want hé, het heet toch een ‘sjaalring’. Nou, dat betekent niet dat je het accessoire alleen voor sjaaltjes mag gebruiken. Zo kun je het ook als sieraad voor je jurk gebruiken. Schuif het bijvoorbeeld eens over het riempje van je jurk en creëer binnen no time een classy look.

@makespringhill The versatility of a scarf! 🙌 #howtowearascarf #scarftutorial #styleguidefashion #fashioninspoforyou #tiktokfashion #SpringHill ♬ miss you southstar - EX7STENCE™
@mary.orton The scarf ring is the most important ring in my jewelry drawer. My wedding ring is a close second. 💍 #scarfring #scarftutorial #scarftrick #scarfhack #classicstyle #fashiontok #momtok #fyp #foryou ♬ original sound - Mary Orton
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top