Haarverzorging

5x redenen waarom roodharigen bijzonder zijn

5x redenen waarom roodharigen bijzonder zijn

Vroeger werd je er misschien wel eens mee gepest, waardoor je je rode haar nog steeds wel eens vervloekt. Dat is nergens voor nodig. Wij hebben 5 redenen gevonden waarom roodharigen zo bijzonder zijn.

Hier komen ze.

1. Roodharigen hebben minder haar

blonde mensen hebben gemiddeld 110.000 haren op hun hoofd, en brunettes hebben er gemiddeld 140.000. Roodharigen tellen gemiddeld 90.000 haren op hun hoofd, maar deze haren zijn wél een stuk dikker.

2. Roodharigen worden minder snel grijs

De kleur vervaagt eerst naar blond, en dan pas naar wit en grijs. Dit zou komen doordat het pigment langer wordt vastgehouden in het haar. Langer genieten van de rode plukken dus!

3. Roodharigen zijn uniek

Maar één tot twee procent van de totale wereldbevolking heeft rood haar. Dit verschilt natuurlijk wel per land, want ik Schotland en Ierland zijn er aanmerkelijk meer roodharigen dan elders op de wereld.

4. Roodharigen zijn gevoeliger voor temperatuur

Heb jij of iemand die je kent met rood haar het alrtijd warm of koud? Dat hoort erbij! Het gen dat bepaald of je rood haar krijgt kan er namelijk ook voor zorgen dat je innerlijke thermometer overactief wordt.

5. Roodharigen hebben meer seks

Roodharigen kunnen een extra zoet en muskachtig feromoon aanmaken, want mannen aantrekkelijk vinden. In een Duits onderzoek van het Hamburg Research Institut kwam naar voren dat roodharige vrouwen meer sekspartners hebben en vaker actief zijn tussen de lakens.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top