Haarverzorging

5x fouten om te vermijden als je je eigen haar verft

5x fouten om te vermijden als je je eigen haar verft

Besparen op de kapper is natuurlijk een optie, maar het blijft spannend als je je eigen haar wilt verven. Deze fouten ga jij dan ook liever uit de weg.

1. Geen onderzoek doen

Niet iedereen houdt van de geur van geverfd haar, maar toch moet je opletten bij het wassen van je haar. Maak niet de fout door zomaar een shampoo te gebruiken, maar gebruik shampoo die speciaal bedoeld is voor geverfd haar. In speciale shampoo zitten namelijk zo min mogelijk ingrediënten, parabenen en siliconen die je haar kunnen ontkleuren. Ook is het belangrijk om je haar niet met warm water te wassen, maar juist koud. Door je haar met koud water te wassen houd je je haarschubben gesloten, waardoor de kleur zich langer vasthoudt.

2. Gekleurde oren

Bescherm je huid en oren goed voor je je haar gaat verven, je wilt namelijk niet dat deze meegekleurd worden met je haar. Je wilt opvallen met je haarkleur, maar niet als dat nog dagen te zien is op je handen, op je voorhoofd, in je nek of op je oren. Gebruik bijvoorbeeld vaseline op de plekken waar je niet wilt dat de verf zichtbaar is, en draag ten alle tijden handschoenen.

3. Haarplukken vergeten

Liever een gemiste pluk haar bij het krullen of stijlen van je haar, dan een gemiste pluk tijdens het verven. Gebruik daarom altijd spiegels om je haar van alle kanten goed te kunnen bekijken. Plaats zowel voor als achter je een spiegel, zodat je weet dat je alles meepakt. Je wilt natuurlijk niet dat de helft van je haar niet goed behandeld is.

4. Te weinig verf kopen

Als je wtijfelt over hoeveel pakken verf je nodig hebt, kun je beter te veel dan te weinig hebben. Neem daarom altijd een extra pak verf mee, omdat je er niet midden in je sessie achter wilt komen dat je weer terug naar de winkel of drogist moet. Wanneer je wel genoeg hebt, kun je met de bon de overige pakken terugbrengen, of bewaren voor eventuele touch-ups.

5. Terug in je oude kleur verven

Wanneer je haar bijvoorbeeld grijs wordt en je terug wilt naar je oorspronkelijke kleur is het verstandig na te denken over of de oude kleur nog wel bij je past. Je haarkleur veranderd door te weinig pigment, maar ondertussen neemt ook de pigmentatie in je huid af. Een overduidelijke verandering is het niet, maar een koelere of warmere kleur bruin of blond past misschien meer bij je 'nieuwe' huidskleur. Hierbij wordt aangeraden naar een kapper te gaan voor een advies, zodat je weet waar je aan toe bent.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top