Haarverzorging

Zo maak je rozemarijnwater voor betere haargroei

Zo maak je rozemarijnwater voor betere haargroei

Misschien heb je het al voorbij zien komen: rozemarijnwater voor je haar. Op TikTok gaat deze haar hack al een tijdje in de rondte en het is wel duidelijk waarom. Deze hack voor je haar werkt namelijk heel goed. Ben je benieuwd naar wat rozemarijnwater precies voor je haar doet en hoe je het gemakkelijk zelf maakt? Je leest het in dit artikel.

Rozemarijnwater voor je haar

Rozemarijn link je misschien niet direct aan haarverzorging. Het is een kruid uit het Mediterrane gebied dat heerlijk is bij sommige gerechten, maar ook in veel verzorgingsproducten voorkomt door de frisse geur. Rozemarijnolie doet wonderen voor je hoofdhuid, maar ook rozemarijnwater is een fijn product voor je haar. Het helpt om je hoofdhuid zachter te maken en helpt voor een betere bloedcirculatie, waardoor je haar beter en sneller groeit.

Het is geschikt voor elk haartype, maar vooral voor dun en kwetsbaar haar. Ook voor een olieachtige hoofdhuid doet het wonderen. Het zorgt ervoor dat je haar minder snel vet wordt en verkleint de kans op schimmels.

Hoe gebruik je rozemarijnwater?

Rozemarijnwater gebruik je op verschillende manieren. Zo gebruik je het als een leave in behandeling voor je je haar wast. Omdat rozemarijnwater alleen rozemarijn en water bevat, kun je het meerdere keren per week gebruiken en is het niet noodzakelijk om het uit te spoelen. Ook zal je haar niet naar rozemarijn blijven ruiken. Spuit er echter niet te veel van op je hoofdhuid, zeker niet wanneer je slaapt. Soms lokt het namelijk irritaties uit.

Rozemarijnwater maken

Het maken van rozemarijnwater is erg gemakkelijk. Doe ongeveer een liter wat in een pannetje en voeg hier zo’n vijf takjes rozemarijn aan toe. Laat het water koken voor ongeveer 15 minuten. Hierna laat je het mengsel zo’n 25 minuten afkoelen in de pan. Zodra het goed is afgekoeld, is het klaar voor gebruik. Giet het in een spuitflesfje, zodat je het water gemakkelijk op je hoofdhuid spuit. Bewaar het rozemarijnwater in de koelkast. Het blijft een paar weken goed.

 

 

Beeld: iStock (Andrei Zonenko)
Deel dit artikel
Back to top