Beauty

Dit zijn de 7 meestgemaakte dagcrème fouten

Dit zijn de 7 meestgemaakte dagcrème fouten

Heerlijk een dagcrème smeren in de ochtend. Het hydrateert en beschermt onze huid. Maar je moet het natuurlijk wel goed smeren, want anders heb je er weinig effect van. Dit zijn de meestgemaakte dagcrème fouten. Herken jij een van deze dingen?

De 7 meestgemaakte dagcrème fouten

1. Gezicht niet schoonmaken

Vergeet je huid niet schoon te maken. Een schone huid neemt actieve ingrediënten uit een crème namelijk vele beter op. Reinig daarom dus altijd. Zo wordt het vuil dat je huid gedurende nacht heeft uitgescheiden verwijderd. Weg ermee.

2. Aanbrengen op een droge huid

Breng je crème nooit aan op een droge huid. Was je gezicht eerst even, zodat het vochtig is. De crème kan zo beter absorberen en daardoor gaan de stoffen beter hun werk doen.

3. Dagcrème uit een potje

Je kent het vast wel, lekker met je vingers door de pot crème. De kans is groot dat jij bacteriën achterlaat en die tasten het product aan. Dat jij last krijgt van irritaties of onzuiverheden is dan niet heel gek. Gebruik daarom een lepeltje om de dagcrème op een hygiënische manier uit de pot te halen of nog beter kies voor een verpakking met een pompje.

4. Alleen je gezicht meenemen

Dat je een crème hebt, betekent niet dat je alleen je gezicht moet meenemen. Vergeet je nek en decolleté ook vooral niet. Die zones vertonen vaak eerder tekenen van huidveroudering omdat de huid hier een stukje dunner is dan in je gezicht.

5. Hele jaar door dezelfde crème 

We hebben zo allemaal wel onze favoriete crème, maar toch zouden we deze niet het hele jaar door moeten gebruiken. Wissel je dagcrème af, want de zorgbehoefte van de huid verandert met de seizoenen. Door de actieve stoffen regelmatig af te wisselen, zorg je ervoor dat jouw huid de juist verzorging krijgt. Je huid krijgt een extra boost door regelmatig af te wisselen.

6. Niet inmasseren

Vergeet niet je huid te masseren, want zo kunnen de actieve ingrediënten nog beter worden opgenomen. Je dagcrème heeft hierdoor meer effect. Dit is nou net hetgeen wat we willen. Oh ja en de crème trekt veel sneller in. Masseer je huid met bewegingen naar buiten toe, want zo blijft je huid het meest soepel.

7. Smeren met een crème die niet bij je huidtype past

Iedereen heeft een andere huid en dus ook een andere behoefte. De een heeft veel hydratatie nodig en de ander juist een kalmerende crème. Ga dus goed na welk type huid jij hebt en pas daar je crème op aan. Kies je basis en voeg daarna extra verzorging toe waar nodig is. Dit is vooral als booster.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top