Gezichtsverzorging

Maak deze skincare fouten niet als je een droge huid hebt

Maak deze skincare fouten niet als je een droge huid hebt

Heb jij last van een droge huid, of heb je van jezelf een droog huidtype? Dan is het verstandig om te kijken naar hoe je hier het beste mee om kunt gaan met behulp van skincare. Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt doen om je huid te hydrateren, maar je kan het helaas ook verkeerd doen. Dit zijn de skincare fouten die je beter kunt vermijden als je een droge huid hebt.

Producten gebruiken die niet bedoeld zijn voor jouw huidtype

Er zijn ontzettend veel verschillende huidverzorgingsproducten op de markt. Veel van deze producten zijn gericht op andere huidproblemen of andere huidtypes. Het is het beste om huidverzorging te gebruiken dat is gemaakt met jouw huidtype als doelgroep. Producten die gemaakt zijn voor een vettige huid zijn namelijk niet hydraterend genoeg voor een droge huid. Een crème voor een droge huid is vaak een stuk rijker en dikker dan een crème voor een vettige huid. Hier heeft jouw huid dus veel meer profijt van.

Te veel ingrediënten mixen

Als je je droge huid wil behandelen, is het logisch dat je meerdere verschillende producten probeert om te kijken of het helpt. Maar als je te veel actieve ingrediënten door elkaar gebruikt, kan dit je huid alleen maar meer irriteren. Doe daarom goed je research en check of nieuwe producten wel gecombineerd kunnen worden met de producten in je huidige routine. Een ingrediënt waar je bijvoorbeeld voorzichtig mee moet zijn is retinol, dit gaat namelijk slecht samen met veel actieve ingrediënten. Pas ook op dat je niet te veel van een product gebruikt per keer. Overkill kan namelijk ook averechts werken.

Moisturizer aanbrengen op een droge huid

Oké, dit klinkt waarschijnlijk erg vaag. Maar we bedoelen hier specifiek dat het goed is om je huid niet af te drogen nadat je het hebt gereinigd. Je moisturizer aanbrengen terwijl je huid nog vochtig is, kan ervoor zorgen dat je huid beter gehydrateerd wordt. Dit werkt vooral erg goed voor producten die hyaluronzuur bevatten!

Te vaak exfoliëren

Exfoliëren moet we allemaal weleens doen, maar het te vaak doen is geen goed idee. Hiermee kun je je velletje namelijk nog meer uitdrogen. Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en reinig je je poriën. Dit is goed om een of twee keer per week te doen, maar we raden aan om het daarbij te houden. Talg in je poriën is namelijk nodig om je huid gehydrateerd te houden, en dit te vaak verwijderen kan zorgen voor meer droogte of juist overproductie van talg.

Te lang en te heet douchen

Water is hydraterend toch? Nou, niet helemaal. Douchen doen we allemaal, maar als je een droge huid hebt is het goed om even stil te staan bij hoe lang je onder de douche staat en hoe warm de douche staat. Water kan namelijk gek genoeg best uidrogend zijn, vooral als het erg heet is. Zet de temperatuur daarom iets lager voortaan en probeer je douchebeurten iets in te korten. Dit is niet alleen goed voor je huid maar ook voor je portemonnee op de lange termijn!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top