Gezichtsverzorging

Hyaluronzuur is een skincare heilige graal! Dit moet je erover weten

Hyaluronzuur is een skincare heilige graal! Dit moet je erover weten

Skincare ingrediënten zijn soms lastig om te begrijpen. Ze hebben lange en moeilijke namen waardoor het soms voelt alsof je een wetenschapper moet zijn om te weten wat ze precies doen. Een ingrediënt dat je zeker moet kennen is hyaluronzuur! Dit moet je erover weten.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het is te vinden in onze huid en het is een erg belangrijk onderdeel ervan. Ook geeft het onze huid structuur. Het zorgt ervoor dat je huid er gehydrateerd en mooi uitziet. Collageen staat bekend als het stofje dat deze taak vervult, maar hyaluronzuur is net zo belangrijk, of misschien zelf nog belangrijker.

Wat zijn de voordelen?

Hyaluronzuur heeft verschillende voordelen voor de huid. Ten eerste is het een anti-aging ingrediënt. Het behoudt de elasticiteit van de huid en voorkomt rimpels. Daarnaast is het erg hydraterend. De stof kan namelijk veel water vasthouden, wat jouw huid mooi gehydrateerd houdt. Verder werkt het genezend wanneer je huid beschadigd is. Tot slot kan dit ingrediënt gebruikt worden om eczeem en roodheid te behandelen.

Het gebruik van hyaluronzuur is over het algemeen erg veilig en geschikt voor ieder huidtype. Het is geen irriterend ingrediënt, maar als je een gevoelige huid hebt raden we altijd aan om eerst een patch test te doen. Zo weet je zeker dat je huid geen vervelende reactie ontwikkelt op het product.

In welke producten is het te vinden?

Hyaluronzuur is een ingrediënt dat in vrij veel producten te vinden is. Het is tenslotte een erg mild ingrediënt voor de huid dat alsnog veel voordelen heeft. Je kan het dan ook dagelijks gebruiken in zowel je ochtend- als je avondroutine. Hyaluronzuur is terug te vinden in allerlei verschillende producten die bedoeld zijn om de huid te hydrateren. Denk hierbij aan moisturizers, maskers en serums. Als je een droog huidtype hebt raden we je aan om een hyaluronzuur serum toe te voegen aan je dagelijkse routine. Deze kun je in de avond aanbrengen na het reinigen (en eventueel exfoliëren) van je gezicht en voordat je je nachtcrème aanbrengt. Een van onze favorieten is dit serum van The Inkey List. Voor een vettig huidtype kan een serum ook erg nuttig zijn, maar als je het idee hebt dat je huid de extra dosis hydratatie niet altijd nodig heeft, kan je ook kiezen om een keer per week een masker te gebruiken.  Dit sheetmasker van BeautyPro is heel fijn, vooral als je huid een extra boost kan gebruiken!

Bron: Healthline.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top