Beauty

Deze heerlijke maskers kun jij zelf thuis maken

Deze heerlijke maskers kun jij zelf thuis maken

Met het weekend voor de boeg, hebben we lekker even wat tijd voor onszelf. Wij raden iedereen aan om deze ook te benutten en een me-time momentje in te lassen. Het doet wonderen voor zowel je mentale als fysieke gemoedstoestand.

Eerder gaven we je al tips om gelukkig te zijn, nu focussen we ons op het uiterlijke gedeelte. Want we verdienen het allemaal om een glimlach te zien wanneer we voorbij een spiegelen lopen. Daarom hebben wij voor jou drie do it yourself maskers verzameld zodat jij weer van binnen en buiten straalt.

1. Verhelderend gezichtsmasker

Het eerste masker is een eigen versie op de het favoriete gezichtsmasker van beauty lover Kourtney Kardashian. Dan weet je dat je goed zit, want wat straalt die vrouw op haar 41e. Het is een verhelderend gezichtsmasker die je huid daarnaast glad maakt en fijne lijntjes verminderd. Yoghurt pept de huid op, Matcha zit vol met vitamine B en E, aloë vera kalmeert en de honing egaliseert en hydrateert.

Ingrediënten

  • Eén eetlepel yoghurt
  • Eén eetlepel aloë vera
  • Halve eetlepel matchapoeder
  • Halve eetlepel (biologische) honing

2. Hydraterend haarmasker

Als je haar maar goed zit! Ik denk dat veel mensen het met me eens zijn als ik zeg dat heel je outfit verpest is wanneer je haar niet wil zitten. Met deze twee ingrediënten stralen jouw lokken weer prachtig. Banaan zal je haar hydrateren en de olijfolie is rijk aan gezonde vetten en een hoog gehalte vitamine E. Mix de ingrediënten goed door elkaar heen en laat het intrekken voor vijftien minuten, spoel daarna af in de douche en shine bright like a diamond.

Ingrediënten

  • Eén banaan 
  • Eén eetlepel olijfolie

3. Depuff oogmasker

Puffy ogen hebben we bijna allemaal in de ochtend en het trekt naarmate de dag vordert wel weg maar soms mag het net even wat sneller. Voor dit ogen-wordt-wakker probleem hebben wij een oogmasker gevonden met ingrediënten die je waarschijnlijk toch al bij je ontbijt gebruikt. Meng de koffieprut – die ontstekingsremmend werkt en afvalstoffen afdrijft – met een proteïnebom, oftewel het eiwit. Dit zal ervoor zorgen dat je donkere kringen minder worden en je huid zal ‘strak’ trekken.

Ingrediënten

  • Eén eiwit
  • Eén eetlepel koffieprut
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top