Haarverzorging

Dit is de beste manier om droog haar te hydrateren

Dit is de beste manier om droog haar te hydrateren

Kunnen jouw lokken wel een beetje extra liefde gebruiken? Droog haar hebben kan nogal vervelend zijn. Het is pluizig en er ontbreekt een gezonde glans. Je haar hydrateren is gelukkig vrij simpel! Dit is de beste manier om droog haar te hydrateren.

De oorzaak van droog haar

Droog haar kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door schade. Als je je haar vaak laat bleken en verfen kan het bijvoorbeeld uitdrogen. Andere behandelingen voor je haar kunnen ook droge lokken veroorzaken. Je haar kan ook erg droog worden door het gebruik van hete tools zoals een krultang of stijltang. Je omgeving en het klimaat kunnen ook een rol spelen. Droge lucht kan je haar uitdrogen, maar ook het water dat uit je kraan komt kan een effect hebben. Uiteindelijk zijn er dus te veel mogelijke oorzaken om bij te houden. Wij raden daarom ten eerste aan om voorzichtig met je haar om te gaan. Vermijd de hete tools en de haarverf wanneer dit kan, maar wij begrijpen ook dat dit niet voor iedereen altijd een optie is. Behandelen is daarom vaak beter dan voorkomen in dit geval.

Zo hydrateer je jouw droge haar

De manier waarop je je haar het beste kunt hydrateren hangt van jouw haartype af. Sommige haartypes kunnen hydratatie namelijk makkelijker opnemen dan andere. Haar met lage porositeit heeft de meeste moeite met het opnemen van hydraterende producten. Als jij haar hebt met lage porositeit, kun je profiteren van het vaker gebruiken van hydraterende producten. Haar heeft lage porositeit als producten niet intrekken in het haar maar er vaak bovenop blijven liggen. Daarnaast kost het wassen en drogen van dit haartype een stuk meer tijd. Wil je testen of jouw haar lage porositeit heeft? Zo doe je dat: Was ten eerste je haar grondig zodat alle producten eruit zijn. Droog je haar vervolgens volledig. Pak een plukje haar en leg dit in een glas water. Haar dat eerst even blijft drijven en daarna langzaam zinkt heeft lage porositeit. Als je medium porositeit hebt, drijft het haar halverwege het glas. Haar dat vrij snel naar de bodem zinkt heeft hoge porositeit.

Om je haar te hydrateren, heb je hydraterende producten nodig. Wij adviseren om gebruik te maken van voedende olieën en boters zoals shea boter en jojoba olie. Voor iedere dag raden we aan om een leave-in conditioner te gebruiken. Gebruik de olie of boter een keer per week of vaker als je haar meer voeding nodig heeft. Een ander ding dat je kunt doen om je haar gehydrateerd te houden is de hete tools laten liggen. En heb jij kroeshaar? Dan is het aan te raden om je haar in beschermende stijlen te laten doen, denk aan vlechten of twists.

Bron: InStyle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top