Haarverzorging

Alles wat je wilt weten over tijdelijke haarverf

Alles wat je wilt weten over tijdelijke haarverf

Wil je een andere haarkleur, maar liever niet permanente verf gebruiken? Met tijdelijke haarkleuring kun je veilig wat andere tinten uitproberen. We hebben alles wat je hierover moet weten voor je op een rijtje gezet.

Wat is het verschil tussen blijvende en tijdelijke haarverf?

Er bestaan drie varianten, namelijk een semi-, demi- en permanente haarvef. Een semiverf is de meest veilige optie om mee te beginnen. Dit omdat je deze er na drie tot zes wasbeurten al uitspoelt. Wil je gewoon even experimenteren en zien hoe pastelroze plukjes je zouden staan? Gebruik dan een semi.

Een andere variant is de demiverf. Dit is ook een tijdelijke haarspoeling, echter blijft deze wat langer zitten. Ideaal voor als je een andere haarkleur wilt zonder de beschadigingen die permanente verf met zich meebrengt. Deze soort blijft tot wel achtentwintig wasbeurten zitten. Erg lang dus! En hoe vaak je je haar wast heeft dus veel invloed op de duur van de kleur. Maar geen zorgen: wanneer de spoeling vervaagd kun je gewoon opnieuw een tijdelijke haarkleuring aanbrengen.

De laatste en meest bekende variant is de permanente verf. Het grote verschil zit ‘m in het feit dat zo’n kleur niet uit te spoelen is. Wel kan permanent geverfd haar ook kans hebben op verkleuren, bijvoorbeeld door zonlicht of chloorwater. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Heb jij je haar met blijvende verf gekleurd? Je kunt de kleur beschermen met een verzorgingsproduct als zilvershampoo of conditioner.

Let op de kwaliteit en tint

Het kan zijn dat niet alle kleurspoelingen op je haarkleur pakken. Zorg er daarom voor dat je een tijdelijke haarkleuring van goede kwaliteit gebruikt. Vaak is het zo dat donkerdere haartinten wat beter pakken dan lichtere. Wil je je haar lichter maken? Gebruik dan in ieder geval geen semiverf. Deze variant is te snel vervaagd voor het verkrijgen van een lichtere haartint. En heb jij donkerbruin of zwart haar dat je lichter wilt maken met kleurspoeling? De kans is groot dat de kleur niet op je haar pakt. Gelukkig kun je altijd nog voor een permanente verf kiezen.

Duur: van een paar dagen tot een maand

Iets anders om op te letten bij het aanschaffen van een kleurspoeling: het aantal dagen dat het beloofd te blijven zitten. De ene was je er binnen een paar dagen al uit, terwijl een andere veel en veel langer in je haar blijft. Wil je enkel een andere haartint voor een speciale gelegenheid, gebruik dan een haarverf die je snel eruit kunt spoelen.

Ook interessant: tips voor meer zelfvertrouwen

 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top