Haarverzorging

Deze haarstijlen moet je zeker proberen deze winter als je lang haar hebt

Deze haarstijlen moet je zeker proberen deze winter als je lang haar hebt

Het is zo koud buiten! Dit is de tijd van het jaar om de dikke truien uit de kast te halen. Maar hoe style je je haar eigenlijk in deze tijd van het jaar als je lange lokken hebt? Dit zijn onze favoriete winterse haarstijlen voor lang haar.

Vlechten met strikjes

De coquette trend is nog steeds helemaal in en deze zal waarschijnlijk nog wel even blijven hangen. We zien deze trend veel terug in de vorm van paardenstaarten of door een simpele half-up haarstyle. Wil jij het iets anders aanpakken? Maak dan vlechten in je lange haar en voeg hier strikjes aan toe. Je kan gaan voor een klassieke vlecht of een andere variant zoals een vissengraat. Je kan het houden bij één vlecht of juist meerdere en ditzelfde geldt voor de strikjes. Maak de look eigen!

Opgevlochten knot

Een knot is een fijne haarstyle om te dragen zodat je lange haar uit je gezicht is, maar het is natuurlijk vrij simpel. Als je deze haarstyle iets unieker wil maken, kun je je haar eerst opvlechten. Dit is dus een beetje hetzelfde als invlechten, maar dan ligt de vlecht bovenop het haar in plaats van dat het in het haar verwoven zit. De techniek hiervoor is hetzelfde als voor invlechten, alleen ga je hier steeds met de volgende pluk over de vlecht heen in plaats van er onderdoor. Zodra je aan beide kanten je haar hebt opgevlochten, kun je de twee vlechten samen laten komen in een mooie lage knot.

Lage vlecht

Hou je je haar liever wat simpeler? Geen probleem! Deze look is simpel om uit te voeren maar ziet er toch erg uniek en verzorgd uit. Begin door je haar samen te brengen in een lage staart. Als je kortere plukjes hebt aan de voorkant kun je deze eruit laten. Zodra je een lage staart hebt gemaakt, kun je je haar vlechten op een manier die jij mooi vindt. Simpeler dan dat kan het bijna niet!

Haar achter je oren

Hou je ervan om je haar los te dragen maar word je gek van het haar dat constant in je gezicht valt? WIj snappen je helemaal. We hebben een oplossing voor je! Begin door een middenscheiding te maken. Pak vervolgens aan beide kanten het plukje dat je achter je oor wil doen. Je kan deze plukjes op verschillende manieren vastzetten. Als ze lang genoeg zijn kun je ze met een dun elastiekje samenbinden onder je haar. Zo blijven ze de hele dag op hun plek. Zijn de plukjes hier te kort voor? Dan kun je gebruikmaken van schuifspeldjes. Spray ook een beetje haarlak op de plukjes om te voorkomen dat ze verschuiven.

Haarbanden

Als laatste optie hebben we misschien de makkelijkste haarstyle om te proberen deze winter! Haarbanden zijn namelijk weer in, en dan hebben we het specifiek over elastieke haarbanden. Deze zijn makkelijk te stylen en zitten erg comfortabel. Nu kun jij ongestoord je haar los dragen zonder dat er haar in je gezicht komt.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top