Haarverzorging

Voorkom vet haar door de sandwichmethode

Voorkom vet haar door de sandwichmethode

Heb jij ook wel eens last van vet haar? Vooral mensen met dun en sluik haar kennen het wel. Na het wassen voelt het haar alweer vettig aan. Volume? Nee die krijg je er bijna niet in. Heb jij even geluk dat er een sandwichmethode bestaat. Wij leggen je uit hoe die werkt. Weg met dat vette haar.

Sandwichmethode

Omgekeerd wassen van je haar werd steeds populairder. Eerst conditioner en daarna shampoo. Ken je de sandwichmethode al? Voor de sandwichmethode gaan we net even wat anders te werk. Je wast je haar als eerst met shampoo. Kies wel voor een voedende shampoo die geschikt is voor jouw haar. Masseer de shampoo goed in en spoel hem daarna goed uit met water.

Na het wassen gaan we door met de conditioner. Deze smeer je in de lengtes van je haar. Let hierbij op dat je je hoofdhuid vermijd. Anders wordt je hoofdhuid vet. Masseer de lokken goed met de conditioner en spoel dit vervolgens uit.

Maar dit klinkt toch nog niet zo bijzonder? Nee dat klopt, we zijn er ook nog niet. Om de methode echt uit te voeren moet je je haar opnieuw wassen met shampoo. Het gaat echt om maar een paar druppels. Was nu alleen de wortels van je haar, dus je hoofdhuid. Je wast op deze manier de overtollige olie en resten conditioner van je hoofdhuid.

 

Overige tips

Mocht je de sandwichmethode nou niet zo bevallen, hebben we natuurlijk ook nog andere tips om vet haar te voorkomen:

  • Douche met een lagere temperatuur. Zo voorkom je talgproductie. 
  • Was je haar vooral niet te vaak. Was het ongeveer 2 of 3 keer per week. Bij veel wassen, verwijder je de natuurlijke vetten van je hoofdhuid waardoor die juist nog meer talg gaat produceren. 
  • Masseer je hoofd vooral niet. Een hoofdmassage stimuleert de doorbloeding en daardoor is er kans op meer talgproductie. 
  • Gebruik vooral de juiste shampoos en conditioners. Gebruik vooral een milde variant. 
  • Borstel je haar niet te vaak. De haartjes van de borstel verspreiden zo namelijk oliën.
  • Verschoon regelmatig je kussensloop.
  • Minimaliseer het gebruik van stylingproducten. Deze zorgen ervoor dat je je haar sneller moet wassen. Laat dat nou net hetgeen zijn wat je wilt voorkomen. 
  • Let op je voeding. Vet eten kan er namelijk voor zorgen dat je haar nog vetter wordt. Zorg dat je eetpatroon in balans is. Denk aan voldoende groente, fruit en granen. 
  • Draag je haar vast. Vooral tijdens het slapen. Haar wordt namelijk vet doordat het talg van je hoofdhuid oppikt als er haar langs glijdt. Door je haar vast te dragen is er minder wrijving. Niet alleen met je hoofdhuid, maar ook met je kussensloop. 

 

 

 

 

 

Bron: Vriendin.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top