Haarverzorging

Zo kom je erachter of je haar krulpotentie heeft

Zo kom je erachter of je haar krulpotentie heeft

Hé krullenbol! Heb jij je altijd al eens afgevraagd of jij een bos krullen in je hebt? Overal zien we het wel voorbijkomen, krullen kweken. Maar hoe kom je er nu achter of jouw haar krulpotentie heeft? Wij hebben dit voor je uitgezocht. Curlpower!

Advies

De term 'krullen kweken' komt niet zomaar uit de lucht vallen. Tiktokker Rosa-Milly heeft de term de wereld ingebracht. Dagelijks krijgt ze de vraag van volgers hoe ze het beste hun krullen kunnen gaan verzorgen. Rosa-Milly is haar TikTok-videos's niet eens begonnen om de krullen, maar deze video's doen toch het hardst. Ze past haar krullenroutine toe bij andere TikTokkers, vriendinnen of zelfs haar eigen volgers.

 

Krulpotentie

Maar nu is de vraag heeft mijn haar krulpotentie? Volgens Rosa Milly kun je aan veel signalen merken dat je haar gekrulder is dan je zou denken. De grootste aanwijzing is toch het pluizige haar. Zonder crème te gebruiken is je haar al een stuk droger. Ook het droogborstelen is een echte marteling voor je krullen. Heb je familieleden met krullend haar? Dan is de kans op krullen kweken ook een stuk groter bij jezelf. Het kan natuurlijk nog makkelijker: het regent buiten en er ontstaat ineens een krul. Ja krulpotentie!

Natuurlijk is het krultype bij iedereen anders. De een heeft golvend haar en de ander juist mega dik of dun haar. Toch kunnen mensen met stijl haar niet zomaar krullen maken. Dan heb je al een krultang nodig. Heb je snel klitten of heb je 'onbehandelbaar haar'? Dan heb je al wel meer kans op krulpotentie.

 

Routine en nog meer routine

Om de krullen te activeren heb je niet veel nodig. Het gaat eigenlijk alleen maar om een routine. Zo begint Rosa-Milly altijd met water. Vooral veel water. Was je haar en doe een hydraterende crème in je haar na het wassen. Heb je een licht krultype? Doe dan een niet te zware crème in. De volgende stap is gel. Dit zorgt ervoor dat je krullen intact gehouden worden en vooral de pluis te minderen. Dan is het tijd voor scrunchen! Kneden, kneden en nog meer knede. Je krullen worden zo geactiveerd. Om je haar te drogen gebruik je geen handdoek, maar een fiber towel of een T-shirt. Krullen zijn namelijk erg breekbaar en een handdoek is erg ruw. De kans dat je je krullen beschadigd wordt zo een stuk groter. Als je een föhn gebruikt dan kun je het beste een opzetstuk gebruiken (diffuser). Je krullen blijven in tact en zo creeër je geen pluis.

Zodra je deze routine blijft herhalen dan raken je krullen steeds meer gewend en is de kans dat jouw 'verstopte' krullen steeds meer tevoorschijn komen. Je kan dit makkelijk thuis doen. Maar je kan natuurlijk ook naar een krullenkapper gaan. Zij weten als geen ander hoe je het beste je haar kunt behandelen en zien ook gelijk welk type krul je hebt.

 

 

Bron: Linda.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top