Haarverzorging

Haarinspiratie nodig? 5x haarstijlen geïnspireerd op de Renaissance

Haarinspiratie nodig? 5x haarstijlen geïnspireerd op de Renaissance

Als we aan de Renaissance denken, denken we aan prachtige elegante jurken, kunst en natuurlijk het meest recente album van Beyonce. De Renaissance maakt een comeback in de modewereld! Wil jij deze trend meenemen in jouw looks? Dit zijn onze favoriete haarstijlen die zijn geïnspireerd door deze era.

Gekrulde half-up style

Een prachtige, elegante haarstyle die is geïnspireerd door de Renaissance periode is deze prachtige half up half down style. Deze haarstyle staat het mooist bij lang haar dat van zichzelf al licht golft. Om de golven meer te accentueren, of als je stijl haar hebt van jezelf, kun je je haar krullen. Vervolgens kun je op meerdere manieren de half up half down style toepassen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door middel van vlechten of twists. Maak deze aan beide kanten van je gezicht en breng ze vervolgens bij elkaar aan de achterkant van je hoofd. Als je voor deze style kiest, raden we aan om je haar in te vlechten. Op deze manier blijft je haar gedurende de dag uit je gezicht. Ze het haar vast met een dun elastiekje en maak de look af met een vlecht of bijvoorbeeld een bubbel staart.

Unieke vlechtjes

Vlechtjes zien we veel terug bij deze trend. Je kunt dit op veel verschillende manieren aanpakken, er is zo veel ruimte voor creativiteit. Laat bijvoorbeeld je vlechtjes in elkaar overlopen of combineer verschillende soorten vlechten in dezelfde look. De opties zijn eindeloos! Je kunt je vlechtjes ook decoreren met parels of strikjes.

Haarkroon

Als we voor een elegante look gaan, mag een kroon eigenlijk niet ontbreken! Maar in plaats van een letterlijke kroon, kun je er eentje maken van je haar. Doe dit door een volle vlecht te maken aan een kant van je hoofd en deze rond de bovenkant van je hoofd te laten lopen. Om de look extra opvallend te maken kun je bloemen of andere accessoires in je vlecht verwerken.

Botticelli waves

De kunst uit de Renaissance is niet voor niets zo iconisch. Er valt veel inspiratie te halen uit de prachtige werken uit deze tijd. Denk bijvoorbeeld aan het werk van Botticelli. Dit is de perfecte look voor wie liever gaat voor los haar zonder te veel poespas. Krul je haar met een wafeltang voor gedefinieerde waves.

Haaraccessoires

Tot slot kunnen we ons lijstje eigenlijk niet afsluiten zonder het te hebben over haaraccessoires. Om de Renaissance look echt over te laten komen, is het toevoegen van wat extra accessoires eigenlijk onmisbaar. Ga bijvoorbeeld voor wat bling of parels, bloemen of strikken. 

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top