Haarverzorging

Dit zijn de leukste variaties op de hoge staart haarstyle

Dit zijn de leukste variaties op de hoge staart haarstyle

Een hoge staart is een simpele en klassieke haarstyle waar wij helemaal fan van zijn! Het is een tijdloze haarstyle, maar soms wil je de look ook net wat meer eigen maken. Dit zijn de leukste variaties op de hoge staart.

Hoge staart met middenscheiding

Bij een hoge staart is er eigenlijk niet echt sprake van een scheiding. Je borstelt tenslotte al je haar naar achteren. Maar als je toch erg gehecht bent aan je scheiding, kun je deze alsnog toevoegen aan je staart. Dit kun je doen door eerst je scheiding te maken en dan het haar strak samen te binden in een staart. Dit werkt het beste voor een lagere staart omdat je hierbij de scheiding niet verstoort. Bij een hogere staart raden we aan om het haar aan de voorkant eerst los te houden en dit later toe te voegen aan je staart. Een beetje extra hairspray doet voor deze haarstyle wonderen.

Bubbelstaart

Een bubbelstaart is helemaal in! Deze maak je door uiteraard te beginnen met een normale hoge staart. Pak vervolgens een aantal kleine elastiekjes. Doe deze een voor een om je staart. Werk van boven naar beneden. Iedere keer als je een elastiekje hebt aangebracht, kun je het haar er een beetje uittrekken om die bubbelvorm te krijgen. Je kunt voor erg lang haar meer bubbels toevoegen en bij wat korter haar gaan voor een handje vol bubbels.

Halve staart

Een staart dragen heeft vaak als doel dat het je haar uit je gezicht haalt. Door je haar in een half staart te dragen, heb je nog steeds dit voordeel, maar verlies je niet het volume dat je zou hebben bij los haar. Om de staart te maken begin je door je wijsvingers bovenop je oren te leggen. Verzamel vervolgens het haar door vanaf je oren je vingers naar elkaar toe te brengen. Maak van het jaar dat je nu verzameld hebt een staart. Je kunt de scheiding perfectioneren met behulp van een puntkam. Zodra je tevreden bent met je staart, kun je het haar onder de staart wat meer volume geven door het een beetje te teasen.

Gevlochten staart

Gevlochten staarten zijn wat ons betreft altijd een goed idee! Maak eerst een staart op de hoogte die je wil. Vlecht vervolgens de staart en zet dit vast met een klein elastiekje.

Haaraccessoire

Haaraccessoires zijn een snelle en simpele manier om je haarstyle op te leuken. Voeg bijvoorbeeld haarspeldjes of een strik toe aan je staart voor een extra trendy look.

Extra details

Tot slot kun je je staart extra speciaal maken met wat mooie details. Zo kun je bijvoorbeeld je elastiekje verbergen door hier een plukje haar omheen te binden. Pak hiervoor een pluk die dik genoeg is om het elastiekje te bedekken en wikkel deze om het elastiekje heen. Zodra je bij je puntjes bent gekomen, kun je een schuifspeldje gebruiken om het plukje vast te zetten onder je staart. Gebruik voor deze look een beetje haarspray om je plukje extra goed vast te zetten zodat deze de hele dag blijft zitten.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top