Haarverzorging

Audrey Hepburn sjaaltjes zijn in: zo style je ze

Audrey Hepburn sjaaltjes zijn in: zo style je ze

Als je van vintage films en mode houdt, dan weet je sowieso wie Audrey Hepburn is. De actrice bekend van onder andere de klassieker Breakfast at Tiffany's was en is nog steeds een waar mode-icoon. Ook vandaag de dag zien we haar invloed terug in de modewereld. Haar welbekende sjaaltje is namelijk weer helemaal in! Zo style je de look.

Het Audrey Hepburn sjaaltje

Audrey was een grote fan van het dragen van sjaaltjes over haar haar. De actrice droeg deze regelmatig en knoopte deze vast aan de voorkant van haar gezicht, onder haar kind. De look is een klassieker in Old Hollywood mode en ook celebs dragen de look volop.

Zo style je de look zelf

Audrey Hepburn was wat ons betreft echt geniaal toen ze deze look bedacht want het ziet er super classy uit, maar is ook erg simpel. Je kan de look op verschillende manieren dragen. Zo kan je ervoor kiezen om het sjaaltje onder je kin vast te knopen zoals de actrice zelf regelmatig deed, of je kan deze achter je gezicht vastknopen voor een meer casual look. De manier waarop je je haar stijlt is ook volledig aan jou. We zien celebs de look voornamelijk stylen met los haar. De sjaal dient hier als een soort haarband om het haar uit je gezicht te houden. Als je kortere plukjes hebt of curtain bangs, kun je ervoor kiezen om deze aan de voorkant van het sjaaltje uit te laten steken. De rest van je haar valt vervolgens naar achteren, onder het sjaaltje. Je kan je haar ook vast dragen voor een wat formelere look.

De meeste creativiteit kun je laten zien door middel van het sjaaltje dat je besluit te dragen! Je kan kiezen uit verschillende kleurtjes, stofjes en printjes om je outfit op te leuken. Een zijden sjaaltje is zeker aan te raden, dit is ook nog eens goed voor je haar! Hierdoor dient deze look eigenlijk als een hele simpele en snelle manier om je outfit op te leuken! Wij zijn helemaal fan.

Om het sjaaltje de hele dag te dragen, raden we aan om wat extra ondersteuning te gebruiken. Een sjaaltje heeft niet veel grip in je haar en hierdoor kan deze makkelijk wegglijden. We raden aan om U-vormige schuifspeldjes te gebruiken om je sjaaltje vast te zetten. Een textuurspray in je haar sprayen van tevoren is ook slim, want hiermee creëer je meer grip. Je kan ook nog een paar schuifspeltjes gebruiken om het sjaaltje aan de onderkant extra goed vast te zetten.

Bron: Bustle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top