Haarverzorging

‘Vintage Brunette’ is de trendy haarkleur voor de herfst

‘Vintage Brunette’ is de trendy haarkleur voor de herfst

Haartrends komen en gaan. Om de zoveel tijd zien we haarkleuren verschijnen op sociale media waar we direct verliefd op worden. Deze herfst hebben de brunettes meer lol dan de blondines, want vintage brunette is de kleur van deze herfst. Dit is wat je erover moet weten.

De trend

Vintage brunette is de nieuwe favoriete bruintint voor in je haar deze herfst. Het is een erg natuurlijk ogende look met een bijna matte finish. Het heeft een koele ondertoon maar heeft voornamelijk geel-groene ondertonen in plaats van blauw. Als een look makkelijk te bereiken is, is de kans groot dat dit een trend wordt. Vintage Brunette is een simpele look om te krijgen en te onderhouden. Toch is het een dramatische verandering als we kijken naar de haartrends die we eerder dit jaar zagen. Blonde kleuren zijn erg hip dit jaar, maar nu gaan we ook weer voor donker haar.

Verder is vintage brunette een haartrend die bijna iedereen mooi staat. Het draait hierbij minder om je huidskleur en meer om je persoonlijke style. Wel is deze haarkleur makkelijker om aan te wennen voor meiden die hiervoor al bruin haar hebben (gehad). Ook is vintage brunette een hele makkelijke kleur om te onderhouden en veroorzaakt het minimale schade aan het haar. Tcoh raden we blondines aan om extra lang na te denken voordat je de haarsalon binnenstapt. Het is namelijk makkelijk om deze kleur te krijgen, maar het is niet makkelijk om terug te gaan naar je originele blonde kleur. Als je erg gehecht bent aan je blonde lokken maar toch graag een verandering wil, raden we deze kleur af. Ben je oprecht toe aan een donkere haarkleur, dan is deze kleur absoluut het proberen waard.

Zo krijg je deze haarkleur

Als je graag de overstap wil maken, raden we altijd aan om dit door een professional te laten doen. Als je eenmaal bij de haarsalon zit, is het van belang om op één lijn te zitten met je haarstyliste. De kleur die je wil moet je daarom op een duidelijke manier omschrijven om miscommunicaties te voorkomen. Inspiratiefoto's meenemen is hiervoor altijd handig. Hierdoor kun je precies aangeven wat je wel en niet wil. Vraag aan je haarstyliste om koele tonen maar vermijd assige blauwtonen of violet om te voorkomen dat het haar te donker wordt.

Om je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk mooi te houden, raden we aan om je haar te wassen met een shampoo die is bestemd voor gekleurd haar. Ditzelfde geldt voor je conditioner. Om de kleur te onderhouden raden we ook aan om eens in de tien weken terug te gaan naar de kapper voor een touch up.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top