Haarverzorging

Zo fix je jouw mislukte haarkleur

Zo fix je jouw mislukte haarkleur

Er is niets mis met een at home haarkleuring maar helaas loopt een DIY avontuurtje vast niet altijd goed af. Van te streperige highlights tot een groene gloed of grijs haar (in plaats van zilverblond), hieronder vind je de beste tips om jouw mislukte haarkleur te fixen. Want ja, er is gelukkig iets aan te doen! Van snelle, tijdelijke reddingsmiddelen tot permanente oplossingen.

1. Je blonde coupe is geel

Snelle fix: je wilde je haar blond verven, maar je kreeg er een mislukte haarkleur (lees: geel) voor terug. Wat te doen? Geel en paars staan zo ongeveer tegenover elkaar in de kleurencirkel. Wil je een warme, gele tint neutraliseren? Dan is zilvershampoo je beste vriend!

Langetermijnoplossing: ga naar de salon en vraag om een koele blondtint. Wees duidelijk over wat je wilt om een mislukte haarkleur te voorkomen: een astint en dus geen gele kleur. Vermijd warme tonen zoals honing en caramel.

2. Je haar is oranje

Snelle fix: wat deze mislukte haarkleur betreft gaan we nog een stapje verder. Niet geel, maar oranje! Er zijn mega veel zilvershampoo's op de markt maar een donkerblauwe/indigo paarse werkt het beste om een oranje ondertoon weg te krijgen. In plaats van je haar te wassen met de shampoo, kun je hem beter als haarmasker gebruiken. Laat het goedje 10 - 15 minuutjes intrekken en weg is de oranje gloed!

Langetermijnoplossing: laat je kapper weten dat je niet tevreden bent met de oranje ondertoon en vraag om een assige tint. Het kan namelijk zijn dat als je van jezelf vrij donker haar hebt, je haar eerst lichter geverfd moet worden (om de oranje kleur weg te werken) en vervolgens weer donkerder om de assige tint toe te voegen. 

3. Je haar is te assig 

Snelle fix: heb je een toner gebruikt die je haar te assig (lees: grijs haar) heeft gemaakt? Dan bieden zogenaamde clarifying shampoo's de uitkomst. Deze laten je kleur namelijk meer spreken. Werkt dit niet? Dan zijn er ook speciale kleurtoners voor thuisgebruik te verkrijgen. Kies er eentje die meer warmte aan je haar toevoegt om je mislukte haarkleur zo te herstellen. 

Langetermijnoplossing: vraag bij de kapper om een warme tint, zoals goud, koper of perzik. 

4. Je highlights zijn te streperig

Snelle fix: de beste kortetermijnoplossing voor deze mislukte haarkleur (hoi, zebra!) is gekleurde droogshampoo. Spray deze over je highlights om de kleuren te blenden. 

Langetermijnoplossing: heb je een hekel aan die streperige look? Vraag dan de volgende keer dat je naar de kapper gaat om een balayage. Een zelfde soort effect, maar dan natuurlijker!

5. Je kleur is te donker

Snelle fix: wassen, wassen en nog eens wassen. Kies voor een anti-roos shampoo want deze werkt het beste om de mislukte haarkleur te vervagen. Let wel op: door al het wassen wordt je haar droog, dus verzorg het naderhand goed met een masker!

Langetermijnoplossing: een lichtere kleur, highlights of balayage, je kapper kan dit fixen!

Heb jij nog meer tips voor een mislukte haarkleur?
 

Deel dit artikel
Back to top