Haarverzorging

Zo verzacht je jouw droge haar na het verven

Zo verzacht je jouw droge haar na het verven

Met een nieuwe haarkleur voel je je vaak weer helemaal herboren, totdat je begint te merken dat je haar steeds droger wordt... Dat was niet de bedoeling! Maar met deze vijf tips maak je jouw haar weer zachter.  

 

Gelijk na het verven

Als je jouw haar thuis zelf verft, was het dan gelijk na het verven met conditioner. Laat het tenminste drie minuten intrekken en spoel het uit met koel water. Kleurstoffen zijn schadelijk voor je lokken, dus het is belangrijk om daarna iets verzachtends, zoals een conditioner, voor je haar te doen.

 

Warm en koud water

Als je onder de douche staat begin dan met warm water en eindig met koud water. Brrr, maar lees even door! Warm water laat je haar namelijk genieten van vocht, maar het koude water zal het vocht in je haar binnen opnemen. Dus weersta die hete douche, je lokken zullen je later dankbaar zijn!

 

Was je haar niet te vaak

Was je haar niet iedere dag. Het wassen van je haar droogt het eigenlijk uit. Dus als je het een paar dagen kunt uitstellen, doe dit dan vooral. In geval van nood kun je altijd nog teruggrijpen naar droogshampoo. Als je je haar wast, gebruik dan een goede shampoo en conditioner speciaal voor gekleurd haar. Smeer shampoo vooral op je hoofdhuid en conditioner op de uiteinden.

 

Vermijd warmte

Verwarmende producten zullen je haar alleen nog maar verder beschadigen of uitdrogen. Probeer dit zo min mogelijk te gebruiken!

 

Bezoek de kapper

Breng regelmatig een bezoekje aan de kapper. Als je haar erg beschadigd is door het verven, is één keer in de maand het beste. 

 

Heb jij nog tips tegen het uitdrogen van jouw haar? Laat het ons weten!

Deel dit artikel
Back to top