Haarverzorging

Zo krijg je natuurlijke highlights zónder haarverf

Zo krijg je natuurlijke highlights zónder haarverf

Wil jij ook dolgraag sunkissed hair / highlights, maar heb je geen cash om naar de kapper te gaan voor verfbeurtje (of een vakantie naar een warm oord waar je lokken letterlijk worden gekust door de zon)? Met één van deze drie natuurlijke producten kun je het kunstje ook flikken!

 

1. Citroen

Een citroen gebruiken om je haar op te lichten was je misschien niet onbekend, het wordt al jaren door veel vrouwen gebruikt om natuurlijke highlights te creëren. Waarom deze fruitsoort een oplichtend effect heeft? Wanneer het citroenzuur van citroensap opwarmt in de zon openen de haarschubben en wordt de kleur als het ware uit het haar getild. Voorzichtigheid is wel geboden, want de zuurgraad kan ook schadelijk zijn voor het haar. Gebruik geen pure sap, maar leng het aan met wat water voordat je jouw haren hiermee insmeert.
 


2. Honing

Het haar oplichten met honing is ook een optie. Superfijn, want dit product heeft tevens een verzorgende werking. Om even in wetenschappelijke termen te spreken; honing bevat een enzym genaamd glucose-oxidase dat waterstofperoxide produceert. Dit stofje fungeert als bleekmiddel en dat is précies wat je nodig hebt voor lichtere lokken.

 

3. Kamillethee

Kamillethee heeft zoveel voordelen voor ons lichaam en ook voor onze haren. Laat een theezakje trekken in een kom met heet water en laat dit even afkoelen. Was in de tussentijd je haren, giet hierna het theemengsel over jouw schone haar heen. Wikkel vervolgens een baddoek om je hoofd en laat het mengsel zo tien minuten intrekken en spoel het daarna grondig uit. Herhaal dit proces een aantal keer in de week voor die natural highlights!
 

Wat is jouw ultieme truc voor natuurlijke highlights?

 

Beeld: Instagram @alexisren
Deel dit artikel
Back to top