Haarverzorging

Is shampoo met cafeïne echt goed voor haargroei?

Is shampoo met cafeïne echt goed voor haargroei?

Cafeïne kennen we natuurlijk allemaal van koffie. We krijgen er energie van. Maar ook voor je huid heeft het voordelen. Zo helpt het bijvoorbeeld tegen wallen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer haarverzorgingsproducten met cafeïne die claimen dat ze jouw haar sneller kunnen laten groeien. Maar werkt het echt? Wij zoeken het uit.

De voordelen van cafeïne shampoo

Cafeïne is een natuurlijke stof die ons centraal zenuwstelsel stimuleert. Het wordt voornamelijk gehaald uit koffiebonen maar het is ook terug te vinden in sommige soorten thee. Cafeïne heeft verschillende voordelen voor je haar. Zo stimluurt het de bloedsomloop in je hoofdhuid. Dit werkt vooral goed wanneer je het product in je hoofdhuid masseert. Daarnaast brengt het zuurstof en voedingsstoffen naar de haar folilkels. Dit bevordert de gezondheid van zowel je hoofdhuid als de haar follikels. Ook stimuleert het de groei van nieuwe haren, het helpt je huid bij het genezen van UV schade en tot slot verbeterd het de algemene gezondheid van je hoofdhuid en haar.

Werkt het voor mijn haartype?

Cafeïne shampoo is veilig voor ieder haartype. Dit komt doordat de shampoo voornamelijk effect heeft op de hoofdhuid en niet op het haar zelf. Toch kan cafeïne voor sommige mensen irrirterend zijn. Mensen met een erg gevoelige hoofdhuid of huidaandoeningen kunnen cafeïne daarom beter vermijden. Een kleine patch test kan meer duidelijkheid geven als je twijfelt over of je tegen producten met cafeïne kan. Om dit te doen kun je een beetje product aanbrengen op je huid, bijvoorbeeld op je pols. Als je huid niet geïrriteerd raakt, is het gebruik van het product veilig. Hou de huid even in de gaten om te zien of er ook later geen irritatie ontstaat.

Zo gebruik je cafeïne shampoo

Het gebruik van cafeïne shampoo is veilig voor dagelijks gebruik in jouw haarverzorgingsroutine. Wel raden we aan om je hoofdhuid in de gaten te houden om te checken of je geen irritatie ervaart. Masseer de shampoo goed in om ervoor te zorgen dat het de hoofdhuid goed kan penetreren. Veel shampoos raden je aan om het product eventjes in te laten trekken voordat je het uitspoelt. Lees dus altijd eerst goed de instructies op de verpakking voordat je de shampoo gaat gebruiken.

Conclusie

Cafeïne shampoos vullen de schappen in de winkels, en dat heeft een goede reden. Het is bewezen dat deze producten veel voordelen hebben voor je haar en hoofdhuid. Het is voor vrijwel iedereen veilig om te gebruiken en neemt weinig risico's met zich mee. Als jij haargroei wil stimuleren, raden wij zeker aan om eens een cafeïne shampoo te proberen.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top