Beauty

New year new me, dit is hoe jij je make-up look kunt opfrissen voor het nieuwe jaar

New year new me, dit is hoe jij je make-up look kunt opfrissen voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is inmiddels al eventjes begonnen. Maar het is nooit te laat om een nieuwe start te maken! Wil jij jezelf een frisse look geven in het nieuwe jaar? Dan zijn er genoeg manieren om dit te doen aan de hand van je make-up! Zo doe je het.

Investeer in de juiste kleuren

De perfecte kleuren vinden voor jou kan best een uitdaging zijn. We hebben het hier over je perfecte foundationkleur, maar ook over welke blush, lipsticks en oogschaduwkleuren jou het mooiste zouden staan. Ga je dit jaar voor een natuurlijke look of hou je van wat meer drama? Laat je in een winkel een keer goed adviseren over welke kleuren jouw gezicht het meest complimenteren. Hoe je je make-up look ook wil vormgeven, de kleuren zitten dan in ieder geval altijd goed!

Ga voor een wakkere look

Een hele simpele manier om je make-up op te frissen, is door te focussen op er opgewekt uitzien. Dit doe door de focus op de ogen te leggen. Gebruik bijvoorbeeld een eye brightener onder je ogen om er wakker uit te zien. Je kan ook een lichte highlighter aanbrengen in je binnenste ooghoek voor een opgewekte look. Laat de donkere oogpotloden even liggen en ga juist voor lichte kleuren. Zo zie je er iedere dag uit alsof je die nacht heerlijk hebt geslapen.

Focus op je skincare

Een mooie make-up look begint eigenlijk met de huid. Je make-up zal er altijd op z'n best uitzien als je huid gezond en gehydrateerd is. Je focus verplaatsen naar je skincare is dus zeker aan te raden. Kijk bijvoorbeeld hoe je je huid meer kunt hydrateren of hoe je bepaalde probleempjes zoals puistjes tegen kunt gaan. Als je tevreden bent met je huid, kun je de foundation en concealer wat vaker links laten liggen. Aangezien 2024 in het teken staat van een verzorgde huid, ben je op die manier helemaal on trend.

Vind jouw signature look

Experimenteren met make-up is superleuk, maar soms is het ook goed om een signature look te hebben om op terug te vallen. Bepaal voor jezelf welke look nou echt jouw naam schreeuwt. Denk hierbij aan een specfieke lipkleur of een eyeliner look. Welke look associëren mensen met jou? Oefen deze look en perfectioneer hem!

Skip de poeders

In het nieuwe jaar gaan we met z'n allen de overstap maken van poederproducten naar vloeibare- of crème producten. Dit oogt veel natuurlijker, dus wij zijn fan! Om je gezicht er minder poederig uit te laten zien, is je gebruikmaken van meer crèmeproducten een hele goede optie. Als je voor een meer natuurlijke look gaat kan je met vloeibare producten een heel mooi en natuurlijk effect creëren. Maar voor meer dramatische looks zijn deze producten ook geschikt. Je gezicht ziet er in ieder geval minder poederig uit, wat een extra groot voordeel is voor de meiden met een droge huid.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top