Beauty

Coquette make-up is in: zo rock jij de look

Coquette make-up is in: zo rock jij de look

Op Tiktok vliegen de nieuwe trends en aesthetics ons om de oren. Een van de aesthetics die momenteel erg populair zijn, is de coquette look. Deze hypervrouwelijke look neemt Tiktok en Instagram volledig over en wij zijn fan! Zo rock je de look.

Wat is coquette make-up?

Coquette is een Frans woord dat veel gebruikt werd in de zeventiende eeuw. Het werd gebruikt om vrouwen te omschrijven die veel flirten en aandacht zoeken. Het was in die tijd dus een vrij negatief woord. Tegenwoordig wordt het woord juist weer op een positieve manier gebruikt door vrouwen die de 'coquette aethetic' dragen. De style heeft iets weg van de mode uit de negentiende en twintigste eeuw, maar het haalt ook inspiratie uit de Tumblr era van het vorige decennium. Bij de coquette aesthetic kun je voornamelijk denken aan de kleur roze, strikjes, vlechtjes, kant en bloemetjes. Het is een hyper-vrouwelijke look met een romantische feel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door yaz (@222yaz)

Zo rock je de look

Bij de coquette aesthetic, hoort natuurlijk ook een bijpassende make-up look. De coquette look is vooral erg vrouwelijk, zacht en romantisch. Dit is wat jij nodig hebt om de look te rocken.

Heel veel roze

De kleur roze zien we in 2023 wel heel veel. Het komt natuurlijk enorm veel terug in de Barbiecore aesthetic, maar ook in de coquette aesthetic. Waar het bij Barbiecore vooral gaat om de iconische Barbieroze tint, gaat het bij coquette meer om zachtroze tinten. Je kan de kleur roze op veel verschillende manieren laten terugkomen in je make-up look. Bijvoorbeeld in je oogschaduw, highlighter, lippen en uiteraard je blush.

Veel blush

Blush is een essentieel onderdeel van de coquette look. We hadden het eerder natuurlijk al over hoe belangrijk de kleur roze is voor deze look. Roze blush is dan ook onmisbaar als je voor deze aesthetic gaat. Laat de contour lekker liggen en leg de focus op je blush. Wees ook niet bang om iets meer aan te brengen dan je normaal zou doen.

Een egale, glowy huid

De coquette look legt veel focus op de huid. Het doel is om je huid redelijk natuurlijk te houden, maar wel zo egaal mogelijk. Glass skin is een mooi voorbeeld van hoe de look eruit ziet. Ga voor een glowy foundation en leg veel focus op je concealer onder je ogen. Poeder de huid alleen af waar dit echt nodig is en gebruik een mooie glanzende highlighter om de hoge punten van je gezicht te accentueren.

Lange, romantische wimpers

De coquette look is erg vrouwelijk en romantisch, lange wimpers zijn dus een must. Ga voor een natuurlijke look die je wimpers meer lengte en volume geeft. Gebruik een mascara die dit effect geeft en vergeet niet om je wimpers van tevoren te krullen. Je kan ook nepwimpers gebruiken of zelfs gaan voor individuele nepwimpers voor een natuurlijker effect.

Glossy lippen

Last but not least, zijn de lippen een belangrijk onderdeel van de coquette look. Glossy lippen zijn een populaire keuze voor deze aesthetic. Wat ook veel gedragen wordt is een omgekeerde ombré lip. En de kleur die uiteraard het meeste wordt gedragen: roze.

Bron: makeup.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top