Beauty

Dit is hoe vaak je je make-up kwasten moet vervangen

Dit is hoe vaak je je make-up kwasten moet vervangen

Onze make-up kwasten zijn een essentieel onderdeel van onze make-up routine. Het is inmiddels geen nieuws meer dat je je kwasten regelmatig schoon moet maken. Dat is wel zo hygiënisch. Maar wanneer moet je een make-up kwast eigenlijk vervangen? Wij zoeken het uit.

Hoe vaak moet ik make-up kwasten vervangen?

Hoe lang make-up kwasten meegaan, hangt grotendeels af van de kwaliteit van je kwast. Sommige merken gaan langer mee dan anderen. Je kan een kwast sowieso het beste vervangen wanneer de haartjes in grote aantallen loslaten. De oorzaak hiervan kan slechte kwaliteit zijn, maar ook een verkeerde wasroutine. Als je make-up kwasten niet stuk gaan, kun je ze het beste na twee jaar vervangen. Wanneer de haartjes van je kwast stijf en vettig worden en dit er niet meer uit gaat door de kwast te wassen, is het ook verstandig om de kwast weg te gooien. Deze vettigheid wordt veroorzaakt door producten die vast komen te zitten in de kwast doordat deze niet vaak genoeg gewassen wordt.

Waarom moet ik mijn kwasten wassen?

Make-up kwasten wassen is niemands favoriete hobby. Maar het is wel ontzettend verstandig om te doen. Het niet wassen van je kwasten kan namelijk erg nadelig zijn voor je huid. De kwasten komen vol te zitten met bacterieën en vuil. Dit komt vervolgens allemaal op je huid terecht, wat kan resulteren in puistjes en huidirritatie. Het laten zitten van vuil op je kwasten kan ook de groei van micro-organismen veroorzaken. Deze kunnen je huid niet alleen irriteren, maar ook zorgen voor infecties.

Het niet wassen van je kwasten kan ook andere vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen producten met elkaar mengen waardoor je make-up er anders uit komt te zien dan gewenst. Heb je bijvoorbeeld weleens een oogschaduw aangebracht met een kwast waar nog een andere kleur op zat? Dat is de ergste nachtmerrie van iedere beauty lover! Daarnaast kunnen je kwasten ook sneller aan vervanging toe zijn als je ze niet regelmatig wast, en dat is natuurlijk zonde!

Hoe vaak moet ik mijn kwasten wassen?

Het beste zou zijn als je je kwasten een keer per week wast, ook al gebruik je ze maar een keer. Maar hoe vaak je ze daadwerkelijk moet wassen hangt ook af van hoe vaak je ze gebruikt en welke producten je ermee aanbrengt. Als je regelmatig make-up draagt, raden we aan om je kwasten eens in de twee weken schoon te maken. Maar als je een gevoelige huid hebt of iedere dag make-up draagt, is het beter om je kwasten wekelijks schoon te maken, of zelfs na iedere keer dat je ze hebt gebruikt. We weten dat het een vervelend klusje is, maar je huid en je kwasten zullen je dankbaar zijn.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top