Gezichtsverzorging

Dit heeft de plek van je puist je te vertellen

Dit heeft de plek van je puist je te vertellen

Blijf jij altijd maar een puist terugkrijgen op dezelfde plek? Dit is zo gek nog niet. De plek van je puistjes verraadt namelijk iets over je gezondheid. Nu ben je vast benieuwd hoe dit dan zit. Wij vertellen je het. Zeg maar dag tegen de puistjes!

 

Plek puistjes

De pubertijd is voorbij en we denken dat we voorgoed af zijn van die puistjes. Maar nee helaas is dit niet het geval. Hoe oud je ook bent, ze kunnen altijd verschijnen. We weten in ieder geval nu wel dat de puberhormonen niet meer de boosdoeners zijn. De plek van onze puistjes verklapt ons wat nou de oorzaak is. Ook zo benieuwd?

 

Voorhoofd

De puistjes op je voorhoofd kunnen het resultaat zijn van verteringsproblemen. Denk aan problemen met je dunne darm of lever. Daarnaast kunnen stress, onregelmatig slapen en een slecht dieet ook boosdoeners zijn. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt, voldoende water drinkt en te kijken naar je dieet. Misschien kom je er dan wel achter welke voeding je puistjes verergeren.

 

Bij je slapen

Zodra er puistjes bij je slapen ontstaan, dan kan dit komen door te veel vet, alcohol of bewerkt eten. Ook kan het zijn dat je een slechte bloedsomloop hebt of problemen met je galblaas. Het is hoe dan ook verstandig om goed te kijken naar je levensstijl. Wie weet zijn jouw puistjes straks wel weg op deze plek.

 

Wenkbrauwen

We hebben vast allelmaal wel eens last gehad van een puistje tussen je wenkbrauwen. Dit kan nog wel eens komen door epileren, maar over het algemeen heeft het te maken met een hoge inname melkproducten of alcohol. Het is misschien verstandig om een tijdje in de gaten te houden welke producten je precies eet en drinkt. Wie weet verminderen de klachten.

 

Wangen

De pukkeltjes op je wangen kunnen ontstaan door stress, maagklachten en het eten van grote porties. Ook een ongezonde lucht en roken kunnen boosdoeners zijn. Longproblemen kunnen zich namelijk uiten via de puistjes op je wang. Het is daarnaast ook belangrijk om te letten op de hygiëne. Maak je kwasten schoon, reinig je mobiel en verschoon je kussen regelmatig. Dit kan een hoop verschil maken.

 

Neus

Ja een puistje op je neus kan ook voorkomen. Het is dan tijd om te gaan relaxen. Pak je rust, want een hoge bloeddruk kan zorgen voor pukkels op je neus. Je kunt het beste je bloeddruk na laten kijken of je levensstijl wat aan passen.

 

Kin

Een plek die we niet mogen vergeten is onze kin. De puistjes op je kin kunnen we linken aan onze dunne darm. Het heeft dus eigenlijk te maken met je dieet. Eet veel vezels en hou vooral een tijdje bij wat je allemaal eet. Zo kun je erachter komen welk eten je minder goed valt.

 

Kaaklijn

De laatste uit dit ritje is onze kaaklijn. Wanneer je te maken hebt met puistjes op je kaaklijn, dan kunnen je hormonen uit balans zijn. Ook stress speelt een belangrijke rol. Schommelende hormonen ontstaan vaak door menstruatie, zwangerschap, borstvoeding of PCOS. Zodra je last blijft houden van pukkeltjes op je kaaklijn, kun je het beste je hormonen laten nakijken bij de dokter.

 

Bron: Famme.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top