Beauty

Zo maak jij jouw make-up kwasten écht goed schoon

Zo maak jij jouw make-up kwasten écht goed schoon

Je make-up kwasten schoonhouden is beter voor je huid, voor jouw penselen en hoe jouw make-up eruit komt te zien. Jouw favoriete brushes zouden minimaal één keer per week moeten worden gereinigd om onder andere acne te voorkomen.

Zorg ervoor dat het onderdeel wordt van jouw routine én geniet van flawless make-up en waardevolle penselen die lang meegaan. Volg deze vier stappen en krijg ze écht goed schoon.

1. Wassen met antibacteriële zeep

Was jouw make-up kwasten met de hand en gebruik daarvoor lauw water en een speciale brush cleanser,  antibacteriële zeep of siliconenvrije babyshampoo. Dompel één voor één jouw kwasten onder stromend water en stop ze vervolgens in een kom met zeep of shampoo. Wrijf een aantal minuten zachtjes over de haren om schuim te creëren en jouw kwasten goed te reinigen. Gebruik afwasmiddel als last resort wanneer jouw brushes té vettig zijn. Doe dit dus niet te vaak!

2. Tools

Spoel de kwasten daarna één voor één af onder stromend lauw water totdat er geen schuim meer ontstaat. Er bestaan nu ook tegenwoordig penseelreinigers, een matje met zuignappen die jij in je wasbak legt en waar jij je brushes met een cleanser snel mee schoon krijgt. Je kunt ook investeren in een kwastenreiniger. Je swirled  jouw penselen in het kommetje en daarna kijk je toe hoe ze droog gecentrifugeerd worden.

3. Herhalen

Heb jij je make-up kwasten al een tijdje niet gewassen en zijn ze nog niet goed schoon? Herhaal dan het proces nog een keer.

4. Drogen

Knijp het water uit de haartjes en leg ze op een handdoek neer om te drogen. Dit zorgt ervoor dat jouw penseel niet gaat roesten en dat de lijm niet loslaat. Leg al jouw kwasten neer onder de verwarming.

 
Beeld: Photo by Hazel Olayres on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top