Wenkbrauwen

Ombré wenkbrauwen vs microblading: dit is de beste optie voor jou

Ombré wenkbrauwen vs microblading: dit is de beste optie voor jou

Je wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. In je make-up routine kun je ze dus ook zeker niet overslaan, vooral als je wat dunnere wenkbrauwen hebt. Een manier om deze stap wel over te kunnen slaan, is met behulp van een behandeling. Twee populaire behandelingen zijn ombré wenkbrauwen en microblading. Benieuwd naar meer? Dit is hoe je de beste optie kiest voor jouw wenkbrauwen.

Ombré wenkbrauwen

Ombré wenkbrauwen is een tattoo techniek die je kunt laten toepassen om je wenkbrauwen voller te laten lijken. Een professional gebruikt stipjes en strookjes om pigment aan je wenkbrauwen toe te voegen. Hierbij wordt er meer pigment gebruikt aan de achterkant van de wenkbrauwen en worden ze lichter aan de voorkant. Hierdoor krijg je dus een ombré effect. Het eindresultaat ziet eruit alsof je je wenkbrauwen net hebt ingevuld met een poeder. Hierdoor hoef je ze zelf dus niet meer bij te tekenen. Voorafgaand aan je afspraak vindt er een consult plaats waarin de juiste kleur en vorm van de wenkbrauwen besproken wordt. Na je afspraak zal je hoogstwaarschijnlijk wat roodheid en zwellingen ervaren, deze trekken na verloop van tijd weer weg. Net als bij veel andere cosmetische behandelingen, zijn er bij ombré vervolgafspraken. Zo kun je verwachten dat je na de eerste paar weken een keertje terug moet komen om het resultaat te perfectioneren waar nodig.

Microblading

In tegenstelling tot ombré wenkbrauwen, krijg je met microblading een wat meer natuurlijke look. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van strookjes die lijken op echte haartjes. Deze techniek wordt gebruikt om de wenkbrauwen te definiëren en voller te laten lijken. Mircoblading is semi-permanent, ombré wordt gezien als meer permanent. Bij ombré wordt er namelijk dieper in de huid getatoeëerd. Beiden zullen niet voor eeuwig hetzelfde eruit zien. Voorafgaand aan je afspraak zul je kunnen bespreken hoe je wil dat je wenkbrauwen eruit komen te zien. Bij microblading wordt er tijdens de afspraak zelf vaak gebruik gemaakt van een verdovende crème. De huid kan achteraf wat rood en gevoelig zijn. Ook zullen de wenkbrauwen er in het begin iets donkerder uitzien dan gewenst, dit vervaagt na een aantal weken.

Het verschil

Het grootste verschil tussen beide technieken, zit hem in het resultaat. Met microblading krijg je het meest natuurlijke resultaat. Als je voor ombré gaat, zal het resultaat meer op make-up lijken. Daarnaast duurt het laten zetten van ombré wenkbrauwen langer dan microblading. Voor ombré zijn er soms meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken, bij microblading niet. Wel blijft ombré langer mooi. Het kan acht tot twaalf maanden duren voordat je ze moet laten bijwerken. Bij microblading duurt dit zes tot acht maanden.

Zo maak je de juiste keuze

Om de beste techniek voor jou te kiezen, is het het belangrijkste om naar het gewenste eindresultaat te kijken. Voor meer natuurlijke wenkbrauwen is microblading de beste optie. Voor wenkbrauwen die er wat dramatischer uitzien, is ombré beter. Daarnaast is het goed om stil te staan bij je huidtype. Microblading is geschikt voor vrijwel alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid. Ombré is het meest geschikt voor mensen met een vettig huidtype. Mensen met een 'probleemhuid' kunnen enorm profiteren van deze techniek.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top