Beauty

Dit is hoe je zelf gebroken make-up kunt repareren

Dit is hoe je zelf gebroken make-up kunt repareren

Oh nee, heb je je make-up laten vallen en is deze nu gebroken? Dat is natuurlijk ontzettend zonde, maar geen paniek. Je kunt een gebroken product namelijk gemakkelijk zelf repareren. We leggen je stap voor stap uit hoe je zelf je producten kunt repareren.

Gebroken poeders

Heb je een bronzer, blush, highlighter of poeder laten vallen? Dan kun je deze gemakkelijk zelf repareren. Verzamel zo veel mogelijk gebroken stukjes van je poeder en doe ze terug in de verpakking. Maak je poeder vervolgens zo fijn als je kunt. Dit kun je met de achterkant van een make-up kwast doen. Maak ook het gedeelte van het product fijn dat niet gebroken is. Hierdoor komt alles aan het einde mooi samen als een geheel. Hoe fijner het product, hoe makkelijker het is om alles weer mooi samen te brengen. Doe vervolgens een paar druppels schoonmaakalcohol in je poeder. Als het een groter product is, heb je misschien iets meer nodig. Druk vervolgens het product zo plat mogelijk. Dit kun je met je handen doen of met een ander plat object dat past. Een lepel werkt ook erg fijn. Hiermee druk je de alcohol in je poeder en geef je het de mogelijkheid om samen te smelten. Alcohol droogt snel, maar we raden aan om een paar uurtjes te wachten totdat je het product weer gebruikt. Als je liever geen alcohol gebruikt, kun je ook water of micellair water gebruiken.

Gebroken lipstick

Een gebroken lipstick lijkt misschien moeilijk om te repareren. Maar het is zelfs makkelijker dan het fixen van een gebroken poeder. Je kan de lipstick namelijk in de vriezer zetten om ervoor te zorgen dat de losse stukken weer aan elkaar vast gaan zitten. Is de schade te erg of lukt deze methode niet? Dan kun je de lipstick het beste in een leeg bakje doen. Schraap je lipstick uit de tube en doe dit in een bakje waar je een dekseltje op kunt doen zodat de lipstick niet uitdroogt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een reisverpakking gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je lipstick een mooi glad geheel wordt in het potje, kun je de lipstick heel kort in de magnetron doen. Doe dit niet te lang en niet te warm, dit kan ervoor zorgen dat je lipstick niet meer hard wordt zoals voorheen. Om de lipstick te gebruiken, kun je een kwastje gebruiken en deze in het nieuwe potje dippen. Dit kun je vervolgens aanbrengen op je lippen. Het is misschien niet hetzelfde als eerst, maar het product werkt nog precies hetzelfde.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top