Gezichtsverzorging

Dit zijn de beste manieren om roodheid in je gezicht te verminderen

Dit zijn de beste manieren om roodheid in je gezicht te verminderen

Heb jij weleens last van roodheid in je gezicht? Dit kan nogal vervelend zijn. Roodheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kun je last hebben van een geïrriteerde huid, je kan verbrand zijn of er kan intern iets aan de hand zijn. Wil jij de roodheid graag verminderen? Dit zijn een aantal manieren waarop jij dit kunt doen.

Probeer een verkoelend compress

Wordt de roodheid niet veroorzaakt door een medisch probleem? Dan kan een verkoelend compress enorm helpen. In de meeste gevallen wordt de roodheid veroorzaakt doordat je bloedvaten wijder worden. Hierdoor stroomt er meer bloed naar je gezicht. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het sporten, als je alcohol hebt gedronken of wanneer je moet blozen. Om de roodheid te verminderen kun je een handdoekje in een plastic zakje doen dat je hebt gevuld met ijs. Leg dit vervolgens een kwartiertje in de vriezer. Plaats het koude doekje op de rode plek voor twingtig minuten om de roodheid te verminderen.

Gebruik een kalmerend masker

Als je bloedvaten niet het probleem zijn, maar de huid zelf, dan kan een kalmerend masker enorm helpen. Je huid is in dit geval waarschijnlijk ergens door geïrriteerd en het is droog. Gebruik een voedend masker met verzachtende ingrediënten. Rozenwater is ook een fijn product om te gebruiken om roodheid te verminderen.

Hydrateer de huid regelmatig

Je huid hydrateren hoort sowieso een onmisbare stap in je skincare routine te zijn. Maar als je last hebt van een rode huid, kan je deze stap misschien anders aanpakken. Probeer bijvoorbeeld je huid wat vaker te hydrateren of switch naar een rijkere crème. Probeer bijvoorbeeld ook meer hydraterende make-up producten te gebruiken zodat de irritatie zich gedurende de dag niet voordoet.

Vermijd irriterende producten

Sommige skincare producten kunnen je huid enorm irriteren. Dit gebeurt bijvoorbeeld het meest bij exfolianten. Hier zitten zuren in die voor sommige mensen irriterend kunnen zijn. Een fysieke scrub kan ook irriterend zijn. Vermijd als je een droge en geïrriteerde huid hebt in ieder geval altijd retinol, dit kan namelijk erg irriterend zijn. Als je twijfelt over een product kun je het beste een patch test doen om te zien of je huid erop reageert.

Hou je eetgewoonten in de gaten

Problemen die zich voordoen op de huid kunnen ook veroorzaakt worden door wat er aan de binnenkant van je lichaam gebeurt. Je eetgewoonten hebben hier dus ook invloed op. Probeer om roodheid te verminderen wat meer groenten te eten zoals spinazie of boerenkool. Vis is ook een goede toevoeging aan je dieet. Probeer daarnaast minder suiker, vlees en zuivel te eten. Tot slot kun je ook overwegen om een vitamine D supplement te slikken.

Maak veranderingen in je lifestyle

Naast eten zijn er ook andere dingen die je doet die invloed kunnen hebben op je huid. Als de roodheid aan blijft houden, kan de oorzaak dieper liggen dan je had gedacht. Je kunt kleine veranderingen maken door bijvoorbeeld minder vaak in de zon te zitten of minder vaak naar de zonnebank te gaan. Daarnaast kan roken en het drinken van warme dranken ook een oorzaak zijn van roodheid. Drink tot slot ook altijd genoeg water, zeker tijdens het sporten.

Verminder de roodheid met make-up

Roodheid verminderen duurt vaak even, en we snappen dat je soms ook gewoon eventjes snel van de roodheid af wil. Hiervoor kun je make-up gebruiken. Maak gebruik van een groene corrector om de roodheid te verminderen. Een pasteltint werkt het beste voor een lichte huid, gebruik een donkerdere tint voor een donkerdere huid. Je kunt je juist kleur het beste vinden door het groene product aan te brengen op de roodheid en dit te blenden. Werkt het de roodheid weg? Dan is het de juiste kleur. Is je gezicht nu alleen maar groen geworden? Dan moet je een andere tint hebben. Bij color correcting gaat het vooral om precisie en rustig opbouwen. Gebruik dus zo min mogelijk product om te voorkomen dat je rode huid verandert in groene huid.

 

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top