Haarverzorging

Wil jij jouw paardenstaart meer volume geven? Met deze handige hack kan dat

Wil jij jouw paardenstaart meer volume geven? Met deze handige hack kan dat

Heb jij ook altijd het idee dat er volume ontbreekt als je je haar in een paardenstaart doet? Celebrity haarstylist Chris Appleton heeft hier een geniale hack voor bedacht! Wij leggen jou zijn techniek stap voor stap uit zodat jouw paardenstaart er altijd prachtig vol uitziet.

Stap 1: Maak het eerste staartje

Voor deze techniek ga je in totaal twee staarten maken. Je begint bij de bovenste staart. Deze bestaat uit al het haar dat zich boven op je hoofd bevindt. Trek met je vingers een rechte lijn door je haar die begint bij de hoek van je wenkbrauwen en stop bij je kruin. Zet dit haar vast met een elastiekje. Dit hoeft nog niet netjes te zijn want dit haar ga je later weer gebruiken. Gebruik een haarclip om het losse haar aan de kant te zetten zodat dit niet in de weg zit tijdens de volgende stap.

Stap 2: Maak je tweede staart

Vervolgens is het tijd om je tweede staart te gaan maken. Hiervoor gebruik je al het haar dat je nu los hebt hangen. Gebruik een borstel om al het haar netjes en strak naar achteren te borstelen. Neem hier rustig de tijd voor. Zet je paardenstaart vast met een haarelastiekje.

Stap 3: Draai de paardenstaart binnendoor

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar dit is het trucje om extra volume te krijgen. Haal het elastiekje een beetje naar achteren zodat er wat ruimte vrijkomt tussen je hoofdhuid en het elastiekje. Maak vervolgens een gat in het haar waar je de paardenstaart doorheen kunt halen. Pak de staart en haal deze onder het elastiekje door, door het gat en vervolgens weer over het elastiekje heen (zie onderstaande video voor visuele uitleg). Trek vervolgens weer het elastiekje strak om de paardenstaart weer strak te trekken.

Stap 4: Voeg de bovenste staart bij de onderste staart

Nu kun je het haar uit de bovenste staart halen en deze toevoegen aan de staart die je net hebt gemaakt. Borstel het haar naar achteren zoals je normaal gesproken ook zou doen en voeg het haar bij de staart met een tweede elastiekje.

Stap 5: Fixeer het haar

Je staart is nu helemaal klaar! Als laatste stap kun je het haar fixeren met een sterke haarlak. Mochten er plukjes zijn die niet helemaal perfect zitten, dan kun je deze corrigeren met een schuifspeldje en wat extra haarlak. Deze techniek kost wat oefening, maar het resultaat is het zeker waard!

@chrisappletonhair Double pony hack #ponytail #hairtutorial ♬ Young Forever - JAY-Z
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top