Haarverzorging

Dit is hoe vaak je je haar kunt stijlen zonder het te beschadigen

Dit is hoe vaak je je haar kunt stijlen zonder het te beschadigen

Als jij graag stijl haar wil, heb je een stijltang nodig. Een stijltang geeft hitte af en daardoor kun jij jouw haar mooi glad krijgen. Deze hitte heeft alleen wel een nadeel: het kan je haar beschadigen. Om schade te voorkomen moet je het dus niet te vaak doen, maar hoe vaak is te vaak? Dit is hoe vaak jij je haar kunt stijlen zonder het te beschadigen.

Hoe vaak kun je je haar stijlen?

Hoe vaak jij jouw haar kunt stijlen zonder dat het beschadigd hangt van verschillende factoren af. Ten eerste hangt het af van je haartype. Daarnaast maakt het ook uit in wat voor staat jouw haar verkeert en de techniek die je gebruikt. Voor de meeste mensen is het verstandig om niet vaker dan twee of drie keer per week met de stijltang aan de haal te gaan.

Haartypes

Hoe vaak en hoe jij jouw haar het beste kunt stijlen hangt ook af van jouw haartype. Als jouw haar erg fijn en/of dun is, kun je de stijltang het beste zo veel mogelijk vermijden. En als je toch besluit om je haar te stijlen, dan raden we aan om de tang op een lage temperatuur in te stellen. Ditzelfde geldt voor haar dat van zichzelf al redelijk stijl is. Je hebt in dit geval weinig tijd nodig om je haar echt glad te krijgen. Hoe minder tijd je besteed met de tang in je haar, hoe beter. Ga dus enkel over het haar heen dat het nodig heeft.

Als je krullen, kroeshaar of slag in je haar hebt, kost het wat meer moeite om je haar glad te krijgen. Bij deze haartexturen heb je een hogere temperatuur nodig om het beste resultaat te krijgen. Als je de tang instelt op een lagere temperatuur ben je langer bezig en kan je meer schade aanrichten. Snelheid is in dit geval dus belangrijk. Bij kroeshaar kun je jouw haar vrij regelmatig stijlen met hete tools. Je kunt dit meerdere keren per week doen, maar doe het niet iedere dag. Hiermee voorkom je droog haar en schade. Geef je haar dus af en toe een korte pauze.

Bij krullen kun je het haar het beste niet vaker dan twee keer per week stijlen. Als je haar slag heeft raden we aan om de stijltang zo veel mogelijk te vermijden. Maar als je iemand bent die graag stijl haar heeft, is het verstandig om je haar regelmatig een pauze te geven. 

Tot slot is het voor ieder haartype van belang om een goede heat protectant aan te brengen voordat je met hete tools aan de slag gaat! Spray dit op het haar voordat je gaat stijlen om je haar een extra beetje bescherming te geven. Heat protectant kan veel schade voorkomen, maar je bent nog niet volledig van het risico af. Stijl je haar daarom alsnog niet te vaak en gebruik altijd je heat protectant. Ben jij nog op zoek naar een goede protector? Probeer eens deze van OUAI.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top