Gezichtsverzorging

Waarom je beter niet met oorbellen in kunt slapen

Waarom je beter niet met oorbellen in kunt slapen

We vergeten het allemaal wel eens: je oorbellen uitdoen aan het einde van de dag. Soms denken we er gewoon niet over na. Wat blijkt: het is beter om ze wel iedere avond uit te doen, want slapen met oorbellen in is niet zo goed voor je. We leggen hieronder uit hoe dit precies zit.

Oorbellen vergeten uit te doen

Telkens je oorbellen uitdoen voor het slapengaan sluipt erbij in: je denkt er al over na om je tanden te poetsen, je gezichtsroutine te doen en dit laatste dingetje ontglipt je dan eventjes. Volkomen normaal, iedereen vergeet het wel eens. Toch is het beter om jezelf er aan te herinneren ze netjes iedere avond weer in je sieradendoosje te leggen.

Slapen met oorbellen in?

Zeker slapen met oorbellen die zwaar en groot zijn is niet al te best. Ze kunnen ervoor zorgen dat je oorlellen slap worden. Ze rekken meer uit en gaan hangen. Dit is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen. Daarnaast is het zo dat oorbellen je slaap enorm kunnen verstoren. Het ligt natuurlijk ook niet zo comfortabel, zo’n prikkend dingetje tussen je hoofdkussen en je oren. Om voor een betere nachtrust te zorgen doe je dus ook iedere avond je sieraden weer af. Nog een reden om je earrings ’s avonds af te doen: ze blijven langer mooi. Het materiaal kan sneller slijten wanneer je ze ’s nachts inhoudt. Dit omdat het langs het kussensloop schuurt.

Onthouden

Om jezelf eraan te herinneren ze iedere avond uit te doen, kun je bijvoorbeeld een reminder zetten op je telefoon. Of maak er een vast ritueeltje van door het iedere keer gelijk na het tandenpoetsen te doen. Zo vergeet je het niet meer en zorg je beter voor je oren, oorbellen en verbeter je je nachtrust.

Ook interessant: alles wat je moet weten over een keratinebehandeling

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top