Gezichtsverzorging

Dit zijn vijf skincare trends die wél de moeite waard zijn

Dit zijn vijf skincare trends die wél de moeite waard zijn

Het internet staat vol met nuttige informatie over skincare. En soms worden bepaalde technieken of producten een trend en gaat iedereen het opeens doen of gebruiken. Maar trends komen en gaan, en niet iedere trend is even goed. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Geen paniek, wij hebben vijf trends uitgezocht die het proberen wel waard zijn.

Dry cleansing

Op Tiktok is sinds kort dry cleansing populair. Dry cleansing houdt in dat je het gezicht reinigt met een cleanser, maar zonder water toe te voegen. Normaal gesproken zou je water gebruiken in combinatie met een cleanser. Hierdoor kan het bijvoorbeeld gaan foamen of makkelijker verspreiden. Deze trend zegt juist dat je het water weg moet laten. Deze skincare trend zou ervoor zorgen dat je gezicht minder wordt uitgedroogd door deze stap in je routine. Om de cleanser van je gezicht te verwijderen, kun je een wattenschijfje gebruiken.

Skin cycling

Skin cycling houdt in dat je je huidverzorgingsroutine ziet als een cyclus. Je gebruikt niet iedere dag dezelfde producten, maar wisselt juist af. Zo doe je bijvoorbeeld op de eerse dag een routine met een exfoliant. Op dag twee gebruik je een retinol en de rest van de week richt je je op het hydrateren en kalmeren van de huid. Door deze skincare trend op te volgen kunnen de twee actieve ingrediënten van de eerste dagen beter hun werk doen en zal je huid minder irritatie ervaren. Je kunt na een tijdje het gebruik van de actieve ingrediënten gaat verhogen, hierdoor raakt je huid eraan gewend. Het gaat erom dat je je huid rustdagen geeft. Je traint je huid als het ware!

Gezichtsmassage met lepels

Jade rollers en gua sha zijn al een tijdje erg populair. Deze trends zijn ook zeker goed voor je huid. Het bevordert de bloedsomloop wat een opgezwollen of rood gezicht kan verhelpen. Maar je hoeft niet per se je hardverdiende centen uit te geven aan een dure tool om hetzelfde effect te krijgen. Tiktok zoekt graag naar budgetproof alternatieven door bepaalde producten. En door lepels te gebruiken, kun je een gua sha of roller vervangen. Door de lepels met de bolle kant over je huid te laten glijden, creëer je een soortgelijk effect. Een extra tip is om de lepels voor gebruik even te koelen, bijvoorbeeld in de koelkast. Dit geeft de lepels een verkoelend effect wat erg fijn aanvoelt op de huid.

De moisture sandwich

De moisture sandwich techniek is de perfecte manier om een droge huid te hydrateren. Bij deze techniek maak je gebruik van water om ervoor te zorgen dat je huid extra veel hydratatie krijgt. Je brengt eerst water aan op het gezicht, vervolgens breng je een hydraterende crème aan en je maakt de sandwich af met vaseline. Deze techniek heeft veel weg van slugging. Maar door het op deze manier te doen, krijgt je huid alle voordelen van je skincare binnen. Deze trend zouden wij dus zeker niet overslaan!

Skincare minimalisme

Skincare routines met meer dan tien stappen zijn verleden tijd. We zien de laatste tijd juist steeds meer routines op sociale media met een klein aantal stappen. Deze vorm van minimalisme is ontzettend goed, en dat heeft twee redenen. Ten eerste is het beter voor je huid. Je producten krijgen nu namelijk de ruimte om echt hun werk te doen. Wanneer je te veel producten gebruikt, kan het zo zijn dat je huid het niet meer allemaal op kan nemen. Daarnaast kunnen ingrediënten elkaar gaan tegenwerken. Daarnaast is minimalisme goed voor onze portemonnee. Onze producten kunnen optimaal hun werk doen en daardoor krijg je dus echt waar voor je geld. En je bent niet meer een fortuin kwijt aan al die overbodige producten!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top