Wedding

Dit zijn de trouwjurkentrends van 2023

Dit zijn de trouwjurkentrends van 2023

Er zijn zoveel keuzes in trouwjurken: welke is nou het allermooist? Dit artikel is speciaal voor modebewuste, aanstaande bruiden die geheel in stijl de liefde willen vieren. Hieronder lees je wat de actuele trouwjurkentrends zijn.

Oversized florals

We kennen allemaal de kanten, bloemige patronen die sommige trouwjurken hebben. Precies deze stoffen zijn nu in, maar dan uitvergroot. Sierlijke jurken met grote bloemen erin verwerkt. Dit varieert van all-over prints tot en met een eyecatching detail onderin de jurk. Hoe dan ook, het is een prachtige toevoeging aan een trouwjurk – al helemaal als deze floral print met het boeket matcht.

Sky blue

Blauw is het nieuwe soft pink. De romantische blush pinks worden volledig vervangen voor chic pastelblauw. Deze jurken zijn bij uitstek geschikt voor aanstaande bruiden die een witte kleur net even te standaard vinden. En hoe mooi is het om een blauwe trouwjurk met een blue theme wedding te combineren? Hoewel sky blue helemaal in is op weddinggebied, valt deze zachte tint niet onder de modekleuren van 2023.

Off the shoulder

Lange en losse mouwen die van de schouders af hangen, ze maken een trouwjurk helemaal af. Off shoulders zijn al vaker terug te zien in trouwjurken en deze trend is dan ook enigszins tijdloos te noemen. Ben je op zoek naar een timeless wedding dress? Dan zijn dit type jurken helemaal voor jou gemaakt.

Hooggesloten hals

Misschien denk je hierbij al snel aan een trui met turtleneck, maar we bedoelen toch echt een hooggesloten trouwjurk. Deze is vaak doorschijnend en kan gecoverd zijn in kleine diamantjes of juist van minimalistisch kant zijn gemaakt. Een hoge hals roept zonder twijfel koninklijke associaties op.

Mini-trouwjurken

Waarom zijn trouwjurken altijd zo lang? Want mini-jurken staan net zo elegant en sophisticated. Deze trend is dan ook steeds vaker terug te zien. Wil je toch een traditionele touch toevoegen? Ga dan voor een mooie sluier of overskirt.

Capes

Nee, we bedoelen hier niet sluiers! Capes behoren ook tot de trouwjurkentrends van 2023. Ze komen vooral in transparante stoffen voorbij en worden steeds meer als alternatief voor sluiers gekozen. Waarom? Je kunt ze aan- en uitdoen om je bruidslook af te wisselen en hebt geen last van een sluier in je bruidskapsel.

See-through

Doorschijnende stoffen zijn niet alleen één van de grootste trends van 2023, maar in combinatie met diamanten en kristallen ook een gloednieuwe trend op weddinggebied. Een engelachtige jurk die mooi reflecteert in het licht, dat is alles wat je nodig hebt om het stralende middelpunt te zijn.

Er zijn zoveel keuzes in trouwjurken… Twijfel je welke het beste bij jou zou passen? Dan een handige tip: varieer in je wedding look door twee of drie jurken te kiezen voor jouw grote dag. Je kunt deze per gelegenheid afwisselen, zoals een kanten jurk met hooggesloten hals tijdens de receptie en een sky blue mini-jurkje gedurende het feest daarna.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top