Wedding

6x jurken voor de plus-size bruiloft gast

6x jurken voor de plus-size bruiloft gast

Een bruiloft is een prachtige dag om mee te maken. Ook als gast wil je er daarom zo leuk mogelijk uit zien. Heb jij een plus-size maat en ben je op zoek naar een mooie jurk voor je volgende bruiloft? Wij hebben leuke, grotere jurken voor je uitgezocht, zodat jij alsnog stijlvol op de bruiloft verschijnt.

Lees ook: Plus-size? Deze tips moet je weten als je van online shoppen houdt

Deze jurken zijn perfect voor de plus-size bruiloft gast

Korte jurk

Voor een bruiloft is het niet verplicht om een jurk die tot de grond gaat te dragen. Het is ook mogelijk om een kortere jurk te dragen als jij je daar comfortabel bij voelt. Kies een jurk dat in het thema van de bruiloft past. Pas wel op dat de jurk niet té kort is, het blijft natuurlijk wel een bruiloft. Is de achterkant van je jurk hoger dan de achterkant door de billen? Er zijn mensen die speciaal kleding maken dat aan de achterkant langer is, zodat je dit probleem voorkomt.

Jurk met een split

Veel jurken voor plus-size maten hebben een split bij de benen. Naast dat dit er super leuk uitziet, is het ook nog eens comfortabeler. Je zit niet zo opgesloten in de jurk en hebt iets meer beweegruimte. Het fijne aan een jurk met een split is dat het bij elk thema bruiloft past. Een kleine verandering in kleur en stof en je bent helemaal klaar om feest te vieren.

Wrap around jurk

Een hele simpele jurk om aan en uit te doen; een wrap around jurk. Deze jurk doe je aan als een jas en knoop je aan de binnen- en buitenkant vast. Het kost dus weinig moeite om hem aan te doen, scheelt jou weer gezweet. Ook accentueert deze jurk de mooie vormen van jouw lichaam. Hoe strakker je de jurk aantrekt, hoe beter je heupen eruit springen. Verder is deze jurk te verkrijgen in verschillende lengtes, dus kies een lengte wat voor jou goed voelt.

Off the shoulder

Off the shoulder jurken zijn leuker én geschikter voor jou dan je denkt. waarschijnlijk vraag jij je nu af hoe deze jurk blijft zitten. Veel van deze jurken hebben een anti slip randje. Dit zit rond de borst en houdt zich vaak aardig goed vast. Voor meer zekerheid is het ook mogelijk om doorzichtige bandjes aan de jurk te hebben. Deze bandjes zie je minimaal, maar geven je toch het gevoel van stevigheid. Deze jurk is super stijlvol en trekt de aandacht naar de plekken waar ze horen.

Tule jurk

Een jurk gemaakt van tule geeft je outfit iets meer flair. Het valt mooi over je lichaam en danst door de wind. Voor een buitenbruiloft is dit dus een goede keuze. Let er alleen wel op dat er niet teveel wind is, want je wil niet dat je bewegende jurk de show steelt van het bruidspaar. Vooral zachte kleuren zijn extra mooi met deze jurk.

Bloemen

Last but not least, een bloemetjesjurk. Hoe leuk is het om verschillende kleuren terug te laten komen op je jurk? Naast dat het er leuk uit ziet, trekt het de aandacht weg van de plekken waar de aandacht niet hoort. Ook is een bloemetjesjurk goed te matchen met elk kleurenthema. Zelfs groene en zwarte jurken zijn nóg mooier met een leuk bloemenpatroon.

Lees ook: Cadeau inspiratie voor stellen die gaan trouwen

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top