Fashion

Plus-size? Deze tips moet je weten als je van online shoppen houdt

Plus-size? Deze tips moet je weten als je van online shoppen houdt

Op het eerste gezicht zou je denken dat jij als plus-size niet kan shoppen bij de meeste trendy winkels. Niets is minder waar! Ook al denk jij je maat bij die ene winkel niet te kunnen vinden, betekent het niet dat jij jouw wellicht favoriete shop over moet slaan. Modetrends volgen is mogelijk met een plus-size en gelukkig komen steeds meer trendy merken met een curvy collectie. Laat je vooral ook inspireren door plus-size Instagrammers.

We delen Edith Dohmen haar gouden tips als het gaat om plus-size online shoppen. Edith is mode stylist en haar motto is ‘style has no size’. Ze deelt graag haar ervaring en inspiratie op haar YouTube kanaal en Instagram. Show her some love!

Shop the shape

Om een passend kledingstuk te kunnen scoren bij een winkel zoals Zara, is het goed om te kijken naar de vorm van het kledingstuk. ‘Shop the shape’, zegt Edith altijd. Kijk naar je eigen lichaamsvorm en bepaal wat jij nodig hebt. Als je bijvoorbeeld stevige bovenarmen hebt, kijk dan goed naar de omtrek van de mouwen. Als deze omtrek breder is, is het mogelijk dat jij het item gewoon past! Items zoals vestjes, tops en truien maken vaak wel kans. Probeer je te focussen op het kledingstuk en niet op de maat of het model die het draagt.

Materialen

Stretch is een materiaal waar je als plus-sizer veel mee kunt. Kledingstukken met een elastiek, zoals bijvoorbeeld een plooirok of een jurk, zijn ook goede opties om uit te proberen. Daarnaast zijn breisels ook geschikt als je curvy bent. Materialen waar weinig beweging in zit, zoals nepleer, kun je beter laten hangen.

Maattabellen

Elke winkel hanteert zijn eigen maten. Om succesvol te worden in het online shoppen, is het essentieel om maattabellen en schema’s onder de loep te nemen. Je hebt vast een winkel waarvan je weet welke maat je past. Kijk bij dit merk naar het aantal centimeters die bij de maten horen en gebruik dat als uitgaanspunt. Weten wat je eigen afmetingen zijn, komt sowieso goed van pas. Let ook op de soort kledingmaat die de online webshop hanteert. Vaak zijn UK maten twee maten kleiner dan de aangegeven Europese kledingmaten. De US maten komen wel vaak overeen of zijn juist iets groter. 

Filteren

Maak zoveel mogelijk gebruik van de beschikbare filters bij het webshoppen. Als je filtert op maat, kies dan je eigen maat en een maatje kleiner en groter. Heb je zelf meestal XL? Kijk ook naar de maat L en XXL, als deze beschikbaar is. Filter ook op materiaal als dat kan. Als je de vorm aan kan geven, vink dan opties zoals oversized en loose fitted aan. Schoenen vinden kan soms ook wel een uitdaging zijn als je bredere kuiten hebt. Bij webshops zoals als ASOS en Zalando kan je filteren op een brede of wijde pasvorm.

Nieuwe merken ontdekken

Bij het ontdekken van nieuwe merken is het vaak gewoon een kwestie van uitproberen. Geef onbekende merken een kans en wie weet wordt het zelfs je favoriet. Bij een nieuwe winkel kun je het beste beginnen bij het kijken naar de jurken. Als je daar geschikte vormen tegenkomt, is het vaak een goed teken. Geef niet op en ga het avontuur aan.

Succes met online shoppen!

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top