Fashion

Deze 5 soorten jurken gaan we dit voorjaar overal zien

Deze 5 soorten jurken gaan we dit voorjaar overal zien

Een nieuw modeseizoen betekent nieuwe trends! Deze lente zijn er weer verschillende soorten jurkjes die de boventoon gaan voeren in het straatbeeld. Van floral prints tot denimjurken: dit zijn de pareltjes die je aan je voorjaarsgarderobe wilt toevoegen!

Bohemian chic

Dit voorjaar gaan we veel jurkjes in deze floral, hippie-achtige stijl zien. Ze worden gekenmerkt door zachte pasteltinten en luchtige stoffen. De chique details zitten ‘m in de kanten afwerkingen en lengte van deze jurken, die vooral veel in maxi zullen verschijnen. Bohemian zorgt voor een relaxte festivalsfeer, terwijl chic de jurkjes stijlvol genoeg maakt voor een bruiloft of andere feestelijke gelegenheid. Deze floral maxi-jurkjes combineer je met opvallende statementsieraden en elegante sandaaltjes.

Denim

Tough chic: dat is wat een denimjurk uitstraalt. De stoere stof en het vaak nauwsluitende model zorgen voor een opvallend contrast tussen tough en feminine. Deze jurkjes gaan we in allerlei varianten spotten: van mini tot maxi en van licht gewassen denim tot donkerblauw. Deze jurkjes zijn perfect te combineren met stijlvolle hakken en een mooie clutch, maar eigenlijk matchen bijna alle accessoires wel met zo’n tijdloze stof.

Crochet

We kunnen er dit seizoen niet omheen: gehaakte items zijn helemaal on trend. De retro inspired jurkjes zullen in alle kleuren voorbijkomen, van limoengroen tot poederroze. Doordat deze gehaakte items zo’n zomers gevoel met zich meedragen zijn ze bij uitstek geschikt om zwoele zomeravonden in te beleven.

Pailletten

Hoewel de feestdagen achter de rug zijn nemen we de feestelijkheid mee het nieuwe seizoen in. Paillettenjurkjes gaan we vaak zien, en dan vooral in gouden en zilveren tinten. Omdat dit echte statement pieces zijn, combineer je deze jurkjes het beste met minimalistische hakken en verfijnde sieraden. De paillettenjurkjes zijn ideaal voor een zomerfeestje of avondje uit.

Transparant

Dit voorjaar vliegen de transparante stoffen je om de oren. Vaak bestaan deze uit meerdere lagen. Zo heb je wel het effect van een doorzichtige stof, maar zonder dat je huid zichtbaar is. Ook dunne, satijnachtige en meshstoffen zullen veel te zien zijn. Zowel lichte als donkere varianten zijn in, maar in het zwart zul je deze trend het vaakst voorbij zien komen. Een transparante jurk is perfect te stylen met een oversized faux leren jas en grote laarzen eronder.

Hoewel we elk seizoen weer overspoeld worden met nieuwe jurken, wil je natuurlijk ook je eigen stijl neerzetten. Kijk daarom naar wat bij jouw unieke smaak past en waar jouw modehart sneller van gaat kloppen!

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top