Fashion

De schoenentrends voor 2023

De schoenentrends voor 2023

De modetrends voor 2023 beloven veel goeds en zullen uiteraard ook in schoenen terug te zien zijn. Benieuwd naar de trends? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Van overknee tot metallic: dit zijn de shapes en stoffen die we veelvuldig terug gaan zien.

Overknee

Til je outfit (letterlijk) naar een hoger niveau met over-de-knie laarzen. Perfect bij een zomerjurkje en een oversized jacket. Dit type schoen is opvallend en niet altijd makkelijk te stylen. En: je houdt ervan of juist niet. Toch is een overknee naast stijlvol en uniek ook praktisch: de laarzen geven je de mogelijkheid om op koude dagen een mini-jurk te dragen.

Denim

Niet een stof die je zo snel in een schoen verwerkt zien, dat maakt deze trend dan ook zo opvallend. Dichte laarzen in denimstof zullen dit jaar hun intrede maken. En niet alleen in boots: ook sneakers zullen in deze stof te zien zijn. Je stijlt zulke schoenen het best met kledingstukken die van andere stoffen zijn gemaakt, zoals leer of satijn.

Metallic

Het glimmende zilver en goud is niet alleen in tops en pantalons terug te zien: ook schoenen ontkomen niet aan deze trend. Vooral hoge laarzen worden steeds vaker ondergedompeld in een shiny metallic tint. Met zulke boots maak je van iedere outfit een feestje.

Wedges

De sleehak is een tijdje uit het staatbeeld geweest, maar lijkt nu toch opnieuw z’n intrede te maken. Het heeft een beachy, zomers tintje en dat zorgt ervoor dat je ‘m vooral in de warmere maanden tegen zult komen. Een platform wedge of juist subtiel chic: alle soorten komen voorbij.

Ook interessant: minimalistische trends die weer terugkomen

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top