Fashion

Welke hakken passen het beste bij mij?

Welke hakken passen het beste bij mij?

Een mooi paar hakken is voor iedere vrouw een must have. De ene hak is natuurlijk de andere niet. De vraag is natuurlijk welke soort hak het beste bij jou past.

Dit zijn alle soorten hakken op een rijtje.

De blokhak

Blokhakken zijn perfect voor de vrouwen onder ons die wat meer moeite hebben met op hakken lopen. De blokhak is comfortabel en over het algemeen makkelijk om mee uit de voeten te kunnen. Deze stijl geeft ook een wat stoerdere uitstraling dan een klassieke naaldhaak. Het is de ideale hak om dagelijks te dragen en te combineren met bijna iedere outfit.

De naaldhak

De naaldhak is de hak voor iedereen die graag een krachtige uitstraling heeft. De stilleto is in vergelijking met andere hakken moeilijk om op te lopen maar geeft iedere outfit een vrouwelijke touch. Ze vergen misschien wat meer oefening maar wanneer je dit beheerst, is de killer heel de schoen om jouw outfit een sexy boost te geven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oumayma Elboumeshouli (@oumaymaboumeshouli) op

De sleehak/wedge

De verborgen hak is de oplossing voor vrouwen die graag de lengte van een hak willen maar moeite hebben met daadwerkelijk op hakken lopen. De wedge geeft een sportievere look dan een klassieke hak en is daardoor perfect voor wat meer casual outfits. 

Kitten heels

Kitten heels, of je ze nou mooi vindt of niet, zijn de uitkomst voor lange vrouwen die graag hakken willen dragen maar liever niet de extra lengte erbij willen hebben. Deze kleine hakjes geven een vrouwelijke uitstraling en zijn erg makkelijk om op te lopen. 

De trechterhak

Trechterhakken zijn een stapje boven de kittenheel, maar nog een stapje onder de naaldhak. De haksoort heeft zijn naam omdat de hak van breed naar dun loopt, wat ze makkelijk maakt om op te lopen. Deze hakken zijn perfect voor dagen waar je veel moet lopen omdat ze niet hoog en comfortabel zijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

Binnen deze haksoorten is er ook nog variatie tussen de dikte en de hoogte van de hak. Kies jouw perfecte hakken op basis van jouw kledingsstijl en jouw dagelijks leven. Jouw perfecte hak is er eentje die je met plezier draagt. Dus ga op zoek naar dat ene paar wat je niet alleen prachtig vindt om naar te kijken, maar die je ook het liefst iedere dag zou willen dragen.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top