Fashion

Aha! Dus zo loop je zonder pijn de hele dag op hakken

Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom jouw vriendin zonder moeite een hele avond op haar high heels danst, terwijl jij de grootste moeite hebt om een dag lang stevige blokhakken te dragen? Niet getreurd. Het ligt niet aan jou, maar aan de vorm van je voeten.

Simpel gezegd, is de ene beter gebouwd om op hoge palen te lopen dan de ander. Om te weten welke hakhoogte geschikt is voor jouw voeten, kun je een simpel trucje toepassen. Podoloog Emma Supple uit Londen heeft haar eigen praktijk en heeft deze truc bedacht. De meting die Emma toepast is gebaseerd op de flexibiliteit van de talus: het botje dat de voet en het been verbindt.
 


De talus is een beetje een gek gebogen botje, gelegen aan de bovenkant van je voet. De manier waarop deze beweegt moet uitwijzen hoe hoog je hak kan zijn, zonder pijn te lijden.

Als de talus naar beneden kantelt wanneer je je been vooruit strekt en je voet onstpant, dan heb je flexibele voetjes en kun je waarschijnlijk met gemak op hakken lopen. Kantelt je voet niet, dan voel jij je vermoedelijk het meest comfortabel op plat schoeisel. De verkeerde schoen voor de bouw van jouw voet kan leiden tot irritante blaren, pijnlijke spieren en op lange termijn rugklachten. Als jij je niet thuis voelt op hoge hakken, forceer het dan vooral niet!

Het bepalen van de hakhoogte die bij je voet past, duurt maar een paar minuten. Dit doe je met een stoel, een meetlint, een potloodje en een behulpzame vriendin. Ga op de stoel zitten, strek je been vooruit en laat je vriendin het meetlint langs je hiel parallel aan de vloer lopen. Vervolgens plaats je een potlood op de bal van je voet loodrecht op het meetlint. Daar waar het potlood en het meetlint elkaar raken, is jouw ideale hakhoogte! Vanaf nu hoef je nooit meer pijn te lijden. Yay!

Deel dit artikel
Back to top