Fashion

Dit is hoe je charmant op hakken loopt

Wij houden van comfort, maar op z'n tijd vinden we het ook erg leuk om een mooie hak te dragen. Het zit misschien wat minder lekker en halverwege de avond zou je nog liever op blote voeten willen lopen, maar het maakt je look wel helemaal compleet! Voor chique gelegenheden kan je het nauwelijks vermijden en dat is best lastig als het lopen op hakken niet helemaal jouw ding is. Gelukkig hebben wij een paar tips om het wat makkelijker te maken!

Hakken zijn prachtig maar als je er echt niet op kan lopen, kan je het eigenlijk beter niet doen. Hoe je loopt straalt natuurlijk wel wat uit en het liefste wil je dat dit positief is. Gelukkig zijn er wat trucjes aan te leren om het jezelf wat makkelijk te maken en deze delen we graag met je! 

1. Wikkel je voet af vanaf de hak
Een veelgemaakte fout is dat vrouwen op hakken lopen alsof ze op hun favoriete boots lopen. Ze zetten de voet in zijn geheel op de grond, in plaats van deze af te wikkelen. Het is belangrijk om eerst je hak op de grond te zetten en de rest laten volgen. 
2. Neem kleine stappen
Op hakken kan je nou eenmaal niet zulke grote stappen zetten als op je everyday schoenen. Om dezelfde afstand af te leggen als op je normale schoenen, zal je meerdere kleine stappen moeten zetten. Dit ziet er gelijk erg elegant uit!

3. Probeer niet te haasten
Haasten op hakken ziet er niet chic uit en de kans dat je een verkeerde stap zet is ook nog eens best groot. Neem de tijd en let vooral op je balans. 

4. Leun een beetje naar achteren
Zoals tip drie al aangeeft is het beter om niet te haasten op hakken. Toch willen we vaak sneller dan we eigenlijk kunnen en dat zorgt ervoor dat we de neiging hebben om naar voren te gaan leunen. Probeer daarom juist een beetje naar achteren te leunen, zodat je de neiging om naar voren te hangen tegengaat. 
5. Kijk naar je doel
Als je niet zo ervaren bent op hakken, kan het zijn dat je een beetje wiebelig loopt. Een tip om dit te voorkomen is om naar het punt te kijken waar je naartoe wilt, in plaats van naar beneden. Dit werkt bijvoorbeeld ook zo als je een rechte lijn wil tekenen op een papier. Works every time!

6. Buig je voet naar binnen
Een hak kan af en toe een beetje van je voet afslippen. Om dit te voorkomen kan je bij elke stap je voet een beetje naar binnen buigen om de hak beter te laten aansluiten. 

7. Zorg ervoor dat je hakken goed zitten
Niets is vervelender dan een te grote of een te kleine schoen. Of je krijgt hele erge blaren, of je moet er de hele dag door voor zorgen dat je hak niet uit valt. De hak kan nog zo mooi zijn, maar als hij niet goed zit... 
Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top