Fashion

Dit zijn de 10 allercoolste sneakerwinkels van Nederland

Dit zijn de 10 allercoolste sneakerwinkels van Nederland

Eén ding is zeker: we kunnen niet genoeg krijgen van sneakers. Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog en zo gek als je maar kan verzinnen. De trends onder sneakers gaan dan ook als een speer. Je hebt een aantal klassiekers waar je altijd goed mee zit, zoals Jordan's, maar ook sportschoenen die tijdelijk een grote hype zijn. 

Maar waar kun je nou leuke sneakers scoren die ook nog een beetje uniek zijn? En niet onbelangrijk, een winkel die er ook nog cool uitziet. Zo krijg je de ultieme ervaring tijdens de zoektocht naar jouw sneakers. 

 

Sneakerwinkel 1. Patta - Amsterdam

Deze sneakerwinkel, te vinden in onze hoofdstad, heeft een exclusieve uitstraling wat deze helemaal uniek maakt. Patta is gevestigd in een gezellig oud pandje en verkoopt naast bekende merken als Adidas, Nike, New Balance en Reebok ook diverse streetstyle producten onder haar eigen merknaam. Zeker een kijkje waard dus deze sneakerwinkel!

Sneakerwinkel 2. Sneaky Shoes - Arnhem

Het enorme aanbod van Sneaky Shoes zorgt ervoor dat hier altijd wat te zien is. Deze winkel is vooral gespecialiseerd in merken als Adidas en Nike maar ook Karhu waarbij de opvallende schoenen ook nog eens speels worden opgesteld. Kortom, als je op zoek bent naar coole merken of nieuwsgierig bent naar de meest bijzondere sneakers, ben je hier op het juiste adres.

Sneakerwinkel 3. No Boys Allowed - Amsterdam en Den Haag

No Boys Allowed is, zoals de naam al verklapt, gericht op vrouwen. Er zit een verhaal achter deze shop: de oprichtster kon namelijk geen vette sneakers in haar eigen maat vinden en heeft toen dit bedrijf opgezet. We like! Bij deze sneakerwinkel kunt hier sneakers vinden van merken zoals Diadora, Fila en Reebok. 

Sneakerwinkel 4. Epic - Breda

Als je houd van overzicht en organisatie is deze shop de plek voor jou. Sneakerwinkel Epic heeft namelijk één lange wand waar alle sneakers op te vinden zijn. Zo kun jij dus meteen je favoriete kleur of merk spotten. Ook hoef je niet bang te zijn dat jouw favoriete merk er niet tussenzit want Epic heeft namelijk alle vertrouwde wereldmerken zoals Vans, Veja, Asics, Nike en Diadora. 

Sneakerwinkel 5. Prime - Utrecht

Opvallend aan deze sneakerwinkel is dat deze ook vintage en oude releases verkoopt. Deze shop is dus perfect voor de verzamelliefhebbers. Deze sneakerwinkel heeft een echte streetstyle en verkoopt naast sneakers ook kleding en petten. Leuk om een keer langs te gaan om deze shop in het echt te bewonderen. Merken die hier verkocht worden, zijn onder andere Nike, Adidas en Asics maar ook Saucony en Karhu.

Sneakerwinkel 6. Maha - Amsterdam

Sneakerwinkel Maha Amsterdam is opgericht vanuit de behoefte naar vrouwelijke representatie in de Amsterdamse streetwear markt. De community van Maha Amsterdam staat voor een warm thuis en de voorwaartse beweging van de solidariteit. Een hele mond vol maar dit is dus de sneakerwinkel in Amsterdam als je als vrouw op zoek bent naar een toffe paar sneakers. Merken als Nike, New Balance en Converse zijn hier verkrijgbaar maar ook Salomon. 

Sneakerwinkel 7. Bruut - Hoofddorp

Door de grote open ramen van deze sneakerwinkel wordt je gelijk naar binnen getrokken als je langsloopt. Bruut is stijlvol ingericht en wordt gezien als een luxe sneakerwinkel. Je vind hier de nieuwste en meest exclusieve modellen van topmerken als Nike, Adidas, Reebok, Puma en Vans. Naast sneakers verkoopt Bruut ook leuke bijpassende kleding. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bruut (@bruut)

Sneakerwinkel 8. Sneaker District - Amsterdam

Als je op zoek bent naar een paar hippe sneakers dan is deze sneakerwinkel echt iets voor jou! De sneakerwinkel van Sneaker District zelf is uniek ingericht, deze heeft namelijk een bakstenen interieur. Dit maakt jouw shopervaring nog leuker. Je shopt hier onder andere New Balance, Nike en Puma maar ook Saucony.

Sneakerwinkel 9. Woei - Rotterdam

Woei is een razend populaire sneakerwinkel gevestigd in Rotterdam. De shop is zelfs internationaal aan het groeien en dit gebeurt met succes. Ook heeft Woei al verschillende samenwerkingen gehad met bekende internationale merken als Stussy en Asics. Je shopt hier een nichemerk zoals Saucony en Mizuno maar ook gewoon Nike en Adidas. 

Sneakerwinkel 10. Re-Issue - Tilburg

Of je nou op zoek bent naar een paar sneakers van de bekendste merken of juist van de kleine exclusieve merken, deze sneakerwinkel heeft het allemaal. Met het grote aanbod van Re-Issue zit er voor iedereen wat bij. Handig: je kunt er ook meteen een bijpassende outfit shoppen. Merken die je bij sneakerwinkel Re-Issue kunt shoppen zijn onder andere Filling Pieces, New Balance, Nike, Carhartt, Daily Paper, Reebok, Vans en The North Face.

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top