Gezichtsverzorging

Dit is hoeveel product je echt moet gebruiken tijdens je skincare routine

Dit is hoeveel product je echt moet gebruiken tijdens je skincare routine

Het gebruiken van de juiste producten is belangrijk voor je skincare routine. Maar het is ook belangrijk om te weten hoeveel je van ieder product nodig hebt. Te weinig gebruiken kan er namelijk voor zorgen dat je product minder effect heeft, en te veel gebruiken is vaak zonde van je product. Dit is hoeveel product je precies nodig hebt van iedere stap in jouw skincare routine.

Cleanser

Je gezicht is een stuk kleiner dan de rest van je lichaam, hierdoor heb je dus ook niet evenveel reiniger nodig als dat je zou gebruiken voor je lichaam. Als je meer product gebruikt, werkt het product niet per se beter. Heeft de cleanser die je gebruikt een pompje? Dan is een enkel pompje product genoeg om je gezicht mee te reinigen. Het beste is om je gezicht eerst een beetje vochtig te maken voordat je gaat reinigen. Wanneer er water bij je cleanser komt, wordt het makkelijker om te verspreiden en kan het echt goed zijn werk doen.

Serum

Van een serum heb je ook niet veel nodig. Je hebt van dit product ongeveer een hoeveelheid nodig die even groot is als een muntje van vijf cent. Breng het serum eerst aan in je hand voordat je op je gezicht aanbrengt om te zien hoeveel product je nou eigenlijk gebruikt. Als je het prettig vindt om met een dropper direct op je gezicht te druppelen, kun je een druppel per kant van je gezicht aanbrengen en eentje op je voorhoofd.

Moisturizer

De hoeveelheid dagcrème die je moet gebruiken, hangt af van het formaat van je gezicht. De vuistregel is twee milligram per vierkante centimeter. We snappen natuurlijk dat dit nogal onhandig is om uit te rekenen. Het formaat van een muntje van vijf cent is genoeg voor een kleiner gezicht. Een groter gezicht heeft meestal genoeg aan een hoeveelheid die overeenkomt met een muntje van vijftig cent. 

Oogcrème

Het gebied onder je ogen is erg klein. Je hebt daarom ook maar weinig oogcrème nodig om deze huid goed te hydrateren. Het formaat van een erwt aan oogcrème is genoeg product voor beide ogen. Gebruik je ringvinger om het product mee aan te brengen, dit is namelijk een stuk zachter dan wanneer je je wijsvinger gebruikt. Dep zachtjes op de huid en vermijd trekken en smeren. Hiermee voorkom je rimpels en huidbeschadiging. De huid onder je ogen is namelijk erg gevoelig.

Zonnebrand

Bij zonnebrand is het extra belangrijk dat je genoeg product gebruikt. Als je te weinig product gebruikt, geeft de SPF namelijk minder bescherming. Hiervoor kun je dezelfde vuistregel gebruiken als voor moisturizer. Veel mensen gebruiken ook de drie-vinger-regel. Breng hiervoor zonnebrand aan op drie vingers, dit is genoeg product om je gezicht en hals mee te beschermen tegen de zon.

Maskers

Bij gezichtsmaskers is het wat lastiger om te bepalen hoeveel product je nodig hebt. Dit heeft te maken met het feit dat ieder masker anders is en andere doelen heeft. Bekijk daarom de verpakking van je masker. Hier staat op hoeveel product je nodig hebt voor het beste resultaat.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top