Beauty

Dit is waarom je vitamine C serums moet gebruiken

Dit is waarom je vitamine C serums moet gebruiken

Wist jij dat vitamine C in de vorm van een serum ontzettend krachtig is voor je huid? Het middeltje heeft allerlei voordelen die voor jouw skin care routine als kers op de taart is. Meer weten over vitamine C serums en waarom je dit écht moet gaan gebruiken? Lees dan gauw verder...

Wat doet vitamine C voor jouw huid?

Niet alleen is vitamine C goed om in je lichaam te stoppen, ook voor je huid doet het wonderen. Wanneer je citrusvruchten en groenten zoals broccoli, bloemkool en paprika eet, krijg je deze vitamine binnen, maar eigenlijk maar een heel klein percentage hiervan gaat naar je huid - terwijl deze ook in high need of de vitamine is. Vitamine C heeft een tal aan voordelen, maar de meest bekende zijn: een stevigere en strakkere huid, je straalt meer én het zorgt voor een vervaging van pigment- en ouderdomsvlekken. 

De vitamine is steeds vaker een sleutelingrediënt in vele skin care routines voor een clear skin, want het houdt ook nog eens ontstekingen in je huid op verre afstand. Verder zeggen huidartsen dat vitamine C helpt je huid te beschermen tegen fel en schadelijk zonlicht. 

Waarom moet je een serum gebruiken?

Deze vitamine klinkt als een prachtig product voor je huid, maar hoe gebruik je dit? En in welke formule? Bij vitamine C is het belangrijk dat je de juiste dosis en formule op je huid smeert. Volgens dermatologen doe je dit het beste met een serum. Dag- en nachtcrèmes en toners werken ook wel, maar zijn uiteindelijk een stuk minder effectief. 

Serums zijn gemaakt voor diverse huidproblemen en voor bijna elke huidsituatie is tegenwoordig wel een serum te vinden (bijvoorbeeld rimpels of roodheid). Een vitamine C serum is opgebouwd uit kleinere stoffen en moleculen waardoor het beter in je huid dringt. Het zijn actieve ingrediënten die jouw huid direct een boost geeft. Vergelijk je dit bijvoorbeeld met een crème die niet alleen als vitamine C inname dient, dan werkt dit uiteindelijk heel anders op je huid. 

Wat voor soort gebruik je dan? 

Net als bij eigenlijk alles is kwaliteit bij serums enorm belangrijk. Gebruik je namelijk niet de juiste voor jouw huid, dan kun je net zo goed niets doen. In de huidverzorging is de beste vorm van vitamine C ascorbinezuur (l-ascorbinezuur). Dit is de meest stabiele en effectieve vorm die ook echt gaat helpen in jouw clear skin journey. 

Hoe gebruik je het middeltje? 

Om er een key ingrediënt van te maken in je routine, kun je de serum heel makkelijk gebruiken. Dit doe je namelijk na het reinigen van je gezicht, maar voor dat je je moisturizer en spf op doet. Een serum is vaak krachtig, dus gebruik zeker niet te veel! Dit kan je huid namelijk beschadigen en dat is natuurlijk ook weer niet wat we willen. 

Wil je graag deze stap toevoegen aan je routine, maar weet je niet (door andere huidproblemen of dergelijke) of het 'goed' voor je is? Check het dan altijd even met je huisarts of dermatoloog. 

Lees ook: Eerste keer sauna? Dit is wat je moet weten

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top