Face & Sculpting

Cloud Skin: dit is de nieuwe make-up trend en zo creëer jij de look

Cloud Skin: dit is de nieuwe make-up trend en zo creëer jij de look

In 2016 was het hip om matte make-up te dragen. De enige glow die je toen had kwam van je oogverblindende highlighter. Vorig jaar waren we juist fan van een goede dosis glow. We deden er alles aan om letterlijk te stralen. Dit jaar zien we een trend die deze twee looks combineert: cloud skin. Dit is hoe je deze look creëert.

Wat is cloud skin?

De cloud skin trend is niet per se nieuw. De techniek werd een aantal jaar geleden al populair dankzij make-up artist Dominic Skinner. Maar dankzij Tiktok is de look weer helemaal terug. De cloud skin look is een combinatie van mat en glow. De glow komt bij deze look van binnenuit. Met cloud skin bereik je een soort blurred effect op je huid. Het doet je denken aan hoe het eruit ziet als de zon door de wolken heen schijnt, hier komt ook de naam vandaan. Je creëert een soft-focus effect door matte en glowy producten te combineren.

Zo creëer je de look

Als je de bovenstaande uitleg leest, klinkt de look misschien nog een beetje vaag. Wij helpen je natuurlijk graag! Dit is hoe jij stap voor stap de cloud skin look zelf kunt creëren.

Stap 1: Skincare

Skincare is de basis van iedere goede make-up look. Begin met het aanbrengen van een goede moisturizer. Laat dit even intrekken en breng daarna een olie aan op het gezicht. De Rose Hip Seed Oil van The Ordinary is een van onze favorieten.

Stap 2: Foundation en poeder

Nu je huid geprept is, kun je beginnen aan je make-up. Gebruik een tinted moisturizer voor een natuurlijke look. Als je op sommige plekken met dekking nodig hebt, kun je hier concealer gebruiken. Voor een mooi resultaat kun je het beste een buffer kwast gebruiken om je foundation aan te brengen en te vervagen. Je kunt ook een beauty blender gebruiken. Nu is het tijd voor poeder. Breng met een poederdons of poederkwast poeder aan onder je jukbeenderen, aan de bovenkant van je voorhoofd en op je neus en kin. Hierdoor kom je af van het natte effect dat je foundation geeft. Wij raden hiervoor de Ultra- Blur losse poeder van Laura Mercier aan. Om deze matte plekjes op je gezicht extra dimensie te geven, kun je hier een beetje concealer overheen aanbrengen. Breng dit aan met een spons of met een fluffy kwast. Breng hier vervolgens weer een beetje poeder over aan. Dit is hoe je het cloud skin effect krijgt!

Stap 3: Highlighter

Als je tevreden bent met hoe je huid eruit ziet, kun je na het aanbrengen van poeder stoppen. Maar voor een beetje extra glow, kun je nog een highlighter aanbrengen. Doordat je huid nu al twee verschillende texturen heeft, heb je al een soort highlight aangebracht. Als je graag een beetje extra glans wil toevoegen, kun je het beste gaan voor een kleurloze highlighter, bij voorkeur zonder glitter. Wij zijn fan van deze Globalm van CTZN Cosmetics. Breng deze aan op je jukbeenderen, het puntje van je neus, je cupidoboog en op je oogleden. Voor een beetje extra kleur kun je ook nog een beetje vloeibare blush aanbrengen

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top