Gezichtsverzorging

Dit is waarom je sommige skincare producten beter niet op de wastafel kunt bewaren

Dit is waarom je sommige skincare producten beter niet op de wastafel kunt bewaren

Onze skincare doen we meestal in de badkamer. Dat is ook logisch, we hebben natuurlijk de wastafel nodig om ons gezicht te kunnen wassen. Onze wastafels worden dan ook de opslagplek voor onze skincare. Maar voor sommige producten is dit geen slim idee. Dit is waarom je sommige skincare producten beter niet op de wastafel kunt bewaren.

UV schade 

Sommige skincare producten zijn verpakt in een donker flesje. Dit heeft een nuttige functie. Sommige ingrediënten kunnen namelijk niet goed tegen de zon. Wanneer deze producten te veel in aanraking komen met de zon, gaat de kwaliteit achteruit. Hierdoor wordt je skincare minder effectief en kun je het na een tijdje helemaal niet meer gebruiken. Deze producten kun je daarom het beste op een donker plekje bewaren. Producten die gevoelig zijn voor zonlicht zijn producten met vitamine C en SPF.

Warmte

Omdat je de badkamer ook gebruikt om in te douchen, wordt de ruimte vaak warm. Dit is niet goed voor je skincare. Zo gaan producten met natuurlijke ingrediënten sneller over datum, waardoor je er minder lang van kunt genieten. De meeste producten kun je het beste op een koel plekje bewaren. Het gaat hierbij om allerlei producten zoals cleansers, toners, serums en moisturizers. Bekijk het label van het product en zoek naar het bewaaradvies. Vaak zal hier staan dat je het product het beste op een droog en koel plekje kunt bewaren. Het is het zeker waard om hiernaar te luisteren! Sommige producten kun je zelfs het beste in de koelkast bewaren. Denk hierbij aan verse maskers of producten die een verkoelend effect hebben. Ook producten met vitamine C of retinol profiteren van een koele omgeving. Je kunt deze producten gewoon in de koelkast zetten, maar als je dit onhandig vindt kun je ook investeren in een skincare fridge.

Vochtigheid

Het is natuurlijk geen verrassing dat de badkamer een ruimte is waarin het vaak vochtig wordt. Dit is niet altijd even goed voor je skincare. De aanwezigheid van vochtigheid kan er namelijk voor zorgen dat de ingrediënten in je gezichtsverzorging minder effectief worden. Daarnaast kan vochtigheid ervoor zorgen dat er bacteriën en zelfs schimmels op je producten kunnen groeien. En dat wil je natuurlijk niet! 

Waar kun je skincare wel bewaren?

Je skincare collectie is je veel waard. Het is dus verstandig om een veilig opbergplekje hiervoor te hebben zodat je producten zo lang mogelijk goed blijven. Het beste opbergplekje voor je huidverzorging is droog, donker en koel. Je kunt het bijvoorbeeld opbergen in een afgesloten kastje dat niet in direct zonlicht staat. Je kunt je skincare wel gewoon blijven gebruiken in de badkamer. Berg het bijvoorbeeld op in een mandje dat je makkelijk mee kunt nemen naar de badkamer. Zorg er na gebruik voor dat al je producten goed zijn afgesloten. Producten met een pompje kun je vaak ook afsluiten door ze een kwartslag te draaien. Dit is verstandig om te doen omdat er op die manier zo min mogelijk bacteriën, zuurstof en vocht in het pompje terecht kunnen komen.

Voor ultieme hygiëne raden we ook aan om eerst je handen te wassen voordat je met je routine begint. Plaats pipetjes van producten niet direct op je gezicht. Breng het product aan op je handen en daarna op je gezicht. Tot slot is het ook verstandig om al je tools regelmatig te vervangen of schoon te maken (alleen als het geen wegwerp tools zijn). Zo heeft jouw skincare alle ruimte om zijn werk te doen en zie jij het meeste resultaat.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top