Beauty

9 x waar je Sudocrem voor kunt gebruiken

9 x waar je Sudocrem voor kunt gebruiken

Grote kans dat jouw badkamerkastje vol staat met allemaal verschillende crèmes. Regelmatig lees je namelijk weer iets over een nieuw wondermiddel voor in je skincare routine, al is er blijkbaar één crème goed voor van alles. En we hebben het hier gewoon over de betaalbare Sudocrem. Wát? Ja, Sudocrem is niet de eerste crème waar je aan denkt, als het gaat om je skincare. Toch blijkt deze witte crème geschikt voor meer dingen dan je denkt.

Waar Sudocrem voor gebruiken?

De meeste mensen kennen Sudocrem waarschijnlijk van vroeger. Het wordt namelijk vooral gebruikt voor baby's. De crème helpt goed tegen luieruitslag en is ook fijn voor de babybilletjes. Al kun je de Sudocrem kennelijk gebruiken voor veel meer dingen.

1. Tegen een droge huid

Allereerst is Sudocrem het echte wondermiddel voor mensen met een droge huid. Deze crème is de moisturizer die je zoekt. Zo geeft het je huid een beschermend laagje, waardoor het een fijne crème is voor de wintermaanden. Dankzij de watervrije hypoallergene lanoline kun je Sudocrem gebruiken voor een zachtere huid. Vervolgens zorgt zinkoxide dat je huid zich makkelijker hydrateert.

2. Tegen schuurplekken op benen

Hardlopers herkennen het vast wel. Als je veel hardloopt, zijn de schuurplekken op je benen niet tegen te gaan. Of nou ja, dat denk je nu. Al is er wel een crème, waarmee je het kan tegengaan. Juist, de Sudocrem! Smeer van tevoren een dun laagje op de binnenkant van je benen en je hebt nooit meer last van schurende benen.

3. Om acne tegen te gaan

Voor mensen met acne is de dikke, witte crème ook een fijne uitkomst. Kennelijk kun je Sudocrem namelijk gebruiken tegen acnevlekjes en kalmeert het je huid. Hoe het werkt? Breng de crème aan op de puistjes, nadat je je gezicht hebt gewassen. Laat dit vervolgens een nacht zitten en was het de volgende ochtend eraf met water.

4. Om vlekken van zelfbruiner tegen te gaan

Misschien gebruik je regelmatig een zelfbruiner. Zo’n zelfbruinsessie kan ook misgaan, waardoor je vlekken krijgt op je huid. Totaal niet charmant als je zo’n oranje huid krijgt, maar gelukkig kun je deze vlekken tegengaan. Hoe? Breng de Sudocrem aan op je handpalmen en de onderkant van je voeten. Masseer de crème daarna ook een beetje op je haarlijn, om hier geen oranje rand te krijgen. Zo lijkt je bruine huid net echt!

5. Tegen jeuk van insectenbeten

Tegenwoordig wandelen mensen vaker door de natuur en in het bos. Daardoor wordt de kans op een insectenbeet groter. Maar no worries, Sudocrem kun je gebruiken tegen de jeuk van insectenbeten. Het beschermende laagje dat de crème creëert, helpt ook tegen prikkelende invloeden van buitenaf. Daarnaast verzacht het je ruwe, schrale of jeukende huid. Daarom helpt het ook tegen andere soorten jeuk, bijvoorbeeld bij pokken of wratjes.

6. Genezen van kleine wondjes

Als je je huid wil herstellen, kun je ook Sudocrem gebruiken. Zoals eerder gezegd helpt het dus tegen acne, maar ook kleine wondjes helpt het genezen. Dat allemaal dankzij twee ingrediënten: benzylbenzoaat en benzylcinnamaat. Makkelijk gezegd zijn dit twee erg sterke, genezende eigenschappen.

7. Verzachten van verbrande huid

Een verbrande huid voelt helemaal niet fijn. Toch komt het weleens voor, dat de zon iets te sterk was. In dat geval kun je de dikke, witte crème ook op je verbrande huid smeren. Breng de Sudocrem aan, zoals je een gezichtsmasker zou aanbrengen. Laat dit vervolgens even goed intrekken.

8. Verminderen van littekens en striae

Naast dat de Sudocrem helpt tegen puistjes en kleine wondjes, kan het ook je littekens en striae verminderen. Hoe ideaal is dat? Natuurlijk horen deze dingen gewoon bij je lichaam, maar stiekem mag het soms wel minder zichtbaar. Dan is de dikke, witte crème je beste vriend!

9. Om zachte voeten te krijgen

Tot slot kun je Sudocrem ook gebruiken voor heerlijke, zachte voeten. Voor gebarsten hielen hoef je echt niet per se naar de (veel te dure) pedicure. Breng gewoon voor het slapengaan een laag Sudocrem aan op je hielen. De volgende ochtend word je dan wakker met fijne, zachte voetjes! Vergeet dit vervolgens niet een aantal nachten te herhalen voor het maximale effect.

Waar koop je Sudocrem?

Wie weet ben je nu helemaal enthousiast geworden over de Sudocrem en wil je het dolgraag gebruiken. Alleen waar koop je deze veelzijdige, witte crème? Nou, zoals eerder vermeld is het een zeer betaalbare crème. Het is dan ook te koop bij elke lokale drogist. Of koop het lekker makkelijk hieronder:

Sudocrem waar voor gebruiken
Sudocrem- Multi Expert - Luier & Billencrème - 250gr bij Bol.com
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top