Lichaamsverzorging

Zo hars jij thuis jouw bikinilijn nu jij niet meer naar de salon kan

Zo hars jij thuis jouw bikinilijn nu jij niet meer naar de salon kan

Nu door het coronavirus ook alle waxsalons zijn gesloten, kan jij dit als lastig ervaren. Zodra jij eenmaal gewend bent aan het laten waxen van jouw bikinilijn, wil je niet meer terug naar het scheren. Maar, dit hoeft gelukkig ook niet. Ook thuis kan jij bij jezelf een brazilian wax doen en het is misschien nog makkelijker dan je zou denken.

Veel mensen denken dat zelf harsen ontzettend moeilijk is, maar dat valt harstikke mee. Je moet natuurlijk wel op wat dingen letten en daar vertellen wij je graag meer over. 

Spiegel

Tijdens het harsen is het erg belangrijk dat jij alles goed kunt zien. Daarom is het fijn om een spiegel bij de hand te hebben, deze maakt jouw brazilian wax een stuk makkelijker. Wanneer jij zonder spiegel te werk gaat, kan je gauw veel plekjes vergeten.

Hygiëne

Wanneer jij een Brazilian wax bij jezelf wilt uitvoeren, is hygiëne erg belangrijk. Je komt met je eigen 'lichaamssappen' (ja, het is toch zo) in aanraking en jouw harsspatel ook. Deze kun je dus maar één keer gebruiken. Draag daarbij altijd latex of nitril handschoenen, zodat jij zeker weet dat jij hygiënisch bezig bent en geen ontstekingen kunt oplopen.

De juiste hars

Een Brazilian Wax is mogelijk met zowel harde, striploze hars als met vloeibare strippen hars. Daaruit kun jij zelf kiezen. De harde striploze hars is een stuk minder pijnlijk als de vloeibare. Denk daarom na over jouw pijngrens en kies welke van de twee bij jou past. Als jij kiest voor de harde wax dan is een harsverwamer met regelbare thermostaat erg belangrijk, zo heb jij tijdens het harsen geen omkijken naar de temperatuur.

Doe het rustig aan

Begin met kleine stapjes. Jouw intieme delen zijn erg gevoelig en hierdoor kan het extra veel pijn doen wanneer jij deze te snel wilt harsen. Begin daarom bij de schaamstreek en doe dit rustig aan. Zo werk je door naar de rest. Probeer tijdens dit proces jouw huid goed aan te spannen, zo krijg je meer haren weg.

Voldoende hars en spatels

Wanneer jij het gladste resultaat wilt behalen, is het belangrijk dat jouw haren helemaal ingekapseld zijn met voldoende hars. Alleen dan zul je tijdens het waxen al jouw haren meenemen en blijven er minder over. Daarom is het belangrijk dat jij voldoende hars op jouw weggooispatel hebt en niet tekort komt. Je hoeft hier niet zuinig mee te zijn. Ook zijn voldoende houten weggooi spatels belangrijk, deze moeten namelijk druk uitoefenen op jouw huid. Je moet daarom tijdens het harsen niet te lang door blijven gaan met dezelfde hars op dezelfde spatel, zo wordt de wax koud en zullen minder haren worden meegenomen. Zorg er dus altijd voor dat je hars warm is en je genoeg spatels hebt.

Test it 

Voordat jij begint bij het waxen van jouw intieme delen, kun je het beste de wax eventjes uitproberen op jouw arm of been. Zo kun je wat oefenen met de hars en spatel en weet je zeker dat jouw huid hier tegen kan.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top