Gezichtsverzorging

Pijnloos epileren: hoe doe je dat?

Pijnloos epileren: hoe doe je dat?

Auw! Daar zit weer een haartje dat niet weg wil. Epileren is en blijft een opgave. Kunnen we dit eigenlijk wel pijnloos voor elkaar krijgen? Met de volgende tips hoef jij je hierover geen zorgen meer te maken. Epileren wordt nu misschien wel een van je meest favoriete bezigheden.
 

Pijnloos epileren
 

1. Epileren na het douchen

Na het douchen is je huid het meest soepel. Het is lekker zacht en je bloedvaten verwijden zich iets. Het epileren wordt je gelijk een stukje makkelijker gemaakt, want het doet minder pijn.
 

 2. Scherp pincet

Om pijnloos te kunnen epileren is het belangrijk om een scherp pincet te gebruiken. Het liefst een nieuw pincet, want dan kun je de haartjes net wat makkelijker bij de aanzet pakken. Hou daarom goed in de gaten of je pincet nog wel zo scherp is. Weg met de oude.  
 

3. Dicht bij de aanzet

Een goede tip voor pijnloos epileren is om de haartjes zo dicht mogelijk bij de huid te pakken. Trek de haartjes in de richting van je haargroei. De korte hartjes zijn het minst pijnlijk om weg te halen. Ook is het handig om je huid een beetje strak te trekken. Dit zorgt voor een minder pijnlijk gevoel.
 

4. Goed voorbereide huid

Het is belangrijk om een goed gehydrateerde huid te hebben als je van plan bent om droog te epileren. Dit maakt het epileren pijnloos. Zodra je nat wilt epileren onder de douche, kun je je huid het beste alvast een paar minuten in wrijven met een puimsteen. Je huid weet nu wat er komen gaat.
 

5. Begin op de plek met de minste pijn

Je huid kan al een beetje wennen aan de prikkels als jij begint op een plek die het minste pijn doet. Bij je wenkbrauwen kun je bijvoorbeeld het beste beginnen bij de haartjes tussen je wenkbrauwen. Dit maakt het epileren wat minder gevoelig. Als je de rest van je lichaam ook wilt epileren kun je bijvoorbeeld het beste beginnen bij je onderbenen.
 

6. Scrubben  

Regelmatig scrubben van je huid kan helpen tegen de pijn. Het zorgt er namelijk voor dat de haartjes minder snel ingroeien en je geen vervelende wondjes overhoudt. Ga vooral ook niet epileren op de dag dat je je huid wilt laten stralen, want je huid moet vaak nog even kalmeren. Je wilt vast niet knalrood de deur uit.
 

7. Nabehandeling

Na het epileren is je huid vaak nog een beetje gevoelig. Het kan wat gevoelig zijn en er rood uitzien. Voor je huid is het extra fijn om een nabehandeling te doen. Denk aan verkoelende gels of verzachtende oliën. Je huid herstelt sneller en wordt ook nog eens lekker zacht. Stralen maar!

 

via GIPHY

 

Bron: Santé en Beautify
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top