Oogmake-up

6x inspiratie: zó draag je verschillende kleuren mascara

6x inspiratie: zó draag je verschillende kleuren mascara

Mascara, we dragen het meestal in het zwart. Maar wie zegt dat je je daar per se aan moet houden? Mascara heb je in allerlei opvallende kleuren en deze look is weer helemaal in. Wil jij gekleurde mascara een keer uitproberen? Wij geven je met alle liefde wat inspiratie voor hoe je verschillende kleuren mascara kunt dragen.

Bruine mascara

Hou jij van een natuurlijke no make-up look? Dan is bruine mascara zeker iets om uit te proberen! Bruin is een stuk minder aanwezig dan zwart. Hierdoor zien je wimpers er een stuk natuurlijker uit. Zeker voor vrouwen met rood haar is bruine mascara een aanrader. Je kunt bruine mascara met alle soorten looks combineren. Maar wat vooral erg mooi is, is om je mascara te combineren met een bruine eyeliner of een smokey liner. Breng een bruin oogpotloodje aan op je bovenste wimperrand en vervaag deze met een klein kwastje. Je kunt hierbij ook een wing zitten voor een zwoele look.

Mascara met felle kleurtjes

Mascara dragen kan natuurlijk in veel meer kleurtjes dan alleen zwart of bruin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor blauw, paars, rood of zelfs groen! Wij geven je een aantal leuke ideetjes voor jouw volgende look met gekleurde mascara!

Alleen de onderste wimpers

Wil jij graag gekleurde mascara dragen maar ben je op zoek naar een subtiele look? Breng dan alleen een gekleurde mascara aan op je onderste wimpers. Op de bovenste wimpers breng je vervolgens zwarte mascara aan. Hierdoor maak je toch een statement met je gekleurde mascara, maar is het meer een detail. Om de look te versterken kun je een oogpotloodje in een bijpassende kleur aanbrengen in de onderste waterlijn.

Clean look met een statement op de wimpers

Wil jij dat jouw wimpers de ster van de show worden? Creëer dan een clean look waarbij je wimpers lekker opvallen. Ga voor een glowy basis en natuurlijke wenkbrauwen en lippen. Breng vervolgens je gekleurde mascara aan om je look naar een hoger niveau te tillen.

Bijpassende eyeliner/oogschaduw

Voor een monochromatische look, kun je je mascara matchen met de rest van je ooglook. Is je oogschaduwlook rood? Combineer de look dan met een rode mascara! Dit kun je met iedere kleur doen. Ditzelfde concept kun je toepassen bij eyeliner. Zie je eyeliner als een verlengstuk van je mascara.

Meerdere kleuren

Wat is er beter dan één kleurtje op je wimpers? Twee kleuren natuurlijk! Als jij wil gaan voor een extra kleurrijke look kun je twee verschillende kleuren met elkaar combineren. Je kunt dit doen door de ene kleur op je bovenste wimpers aan te brengen en de andere op de onderste wimpers. Of als je echt avontuurlijk wil zijn, kun je de ene kleur op de buitenste wimpers aanbrengen en de andere kleur op de binnenste wimpers. Zorg ervoor dat je eerste kleur goed droog is voordat je de tweede aanbrengt, zo voorkom je dat de kleuren onbedoeld gaan mengen.

Contrastkleuren

Met make-up kun je echte kunstwerkjes maken op je gezicht. Als je een gek kleurtje op je wimpers draagt, kun je dit natuurlijk ook doen op je oogleden. Voor een extra opvallende look kun je contrastkleuren met elkaar combineren. Denk aan groen en rood, geel en paars of blauw en oranje.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top